Egemin Automation

www.egemin-automation.com

Domus Logistics automatiseert nieuw distributiecentrum voor CASA in Olen met Egemin-oplossing

Egemin Automation - Domus Logistics, het logistieke zusterbedrijf van CASA International, baat al sinds geruime tijd een distributiecentrum (DC) uit in Heultje bij Westerlo. Vanuit dit logistiek centrum rijden jaarlijks duizenden vrachtwagens naar 520 CASA-winkels in 8 Europese landen. Omdat het DC in Heultje zijn capaciteitslimiet bereikt heeft en een uitbreiding door plaatsgebrek niet mogelijk is, komt er een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum in Olen.


Egemin start AGV-pilootproject bij Audi

Egemin Automation - Smart Factory, het concept van de slimme fabriek met intelligente, verbonden en geïntegreerde processen, is vandaag brandend actueel in zowat alle industriële sectoren. Daarom koos autofabrikant Audi de "Smart Factory" als basisthema voor de TechDay in zijn hoofdvestiging in Ingolstadt. Het gebruik van automatisch geleide voertuigen (AGV) voor intern transport is een duidelijk voorbeeld van dergelijke toepassingen.


Egemin bouwt derde automatisch hoogbouwmagazijn voor diepvriesspecialist Agristo

Egemin Automation - Agristo, producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten, gaat voor de derde keer op rij in zee met Egemin Automation voor de bouw van een nieuw volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn. Het nieuwe magazijn komt in Wielsbeke op een perceel van 25 ha dat Agristo naast opslagfaciliteiten ook met nieuwe productiegebouwen en groenzones zal invullen.


Egemin levert derde AutoStore-systeem in Frankrijk

Egemin Automation - Investeren in een AutoStore-installatie voor de automatische opslag en picking van compacte artikelen is niet langer exclusief voorbehouden aan grote bedrijven. Enkele honderdduizenden euro’s kunnen volstaan om te investeren in een AutoStore-oplossing. Een kleine Franse KMO gespecialiseerd in de distributie van textielproducten via e-commerce, heeft die beslissing genomen om zijn groeiproblemen door een stijgende verkoop aan te pakken.


Egemin automatiseert Singaporese productiesite Total Oil Asia Pacific

Egemin Automation - Egemin Automation heeft het intern transport van finished products in de nieuwe Singaporese smeeroliemengfabriek van Total Oil Asia Pacific deels geautomatiseerd. De pas gebouwde fabriek is de grootste productiesite van de Total groep in de wereld. De oliegigant gebruikt er nu E’gv’s om pallets van de vier vullijnen in de productieomgeving naar de distributiezone te brengen. Hierdoor werkt de fabriek in Singapore sneller, veiliger en efficiënter.


Nieuw magazijn met AutoStore-systeem

Egemin Automation - De logistieke dienstverlener Active Ants gaat in zijn nieuwe magazijn in het Nederlandse Nieuwegein aan de slag met AutoStore, een compact opslagsysteem voor kleine goederen. Daarvoor doet het bedrijf een beroep op automatiseringsspecialist Egemin Automation. Active Ants levert magazijndiensten aan verschillende webwinkels in België, Nederland en Duitsland en kende de voorbije jaren een sterke groei.


Egemin Automation lanceert vier nieuwe E’gv’s

Egemin Automation - Egemin vernieuwt zijn E’gv®-productlijn met vier nieuwe AGV's (automatisch geleide voertuigen). Het bedrijf bestendigt daarmee zijn positie als marktleider in het AGV-segment. De nieuwe modellen kunnen de lasten hoger heffen en zwaardere gewichten tillen. Dat maakt ze bruikbaar voor een ruimere waaier toepassingen. De eerste voertuigen worden vanaf volgende maand al bij klanten ingezet.


Nieuwe productie-eenheid voor Laboratoria Smeets

Egemin Automation - Egemin Automation is klaar met de bouw van een nieuwe productie-eenheid van Labo Smeets in Antwerpen. Egemin stond in voor zowel de civiele constructiewerken als de engineering, inkoop, constructie en kwalificatie van de installatie. Dankzij de nieuwe plant met een nieuwe productie-installatie en de ver doorgedreven automatisering, verhoogde Laboratoria Smeets zijn productiecapaciteit met een derde.


Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)