Siemens

Siemens AG (Berlijn en MŁnchen) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiŽnte en ecologische technologieŽn, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiŽnte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming Ė zoals CT- en MRI-scannersystemen Ė, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van Ä 79,6 miljard en werd een nettowinst van Ä 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zoín 351.000 medewerkers in dienst.

Guido Gezellestraat 121
1654 Huizingen
+32 2 536 21 11
industrie.be@siemens.com
www.siemens.be/industrie
www.twitter.com/siemens_belux

Welkom in de wereld van MindSphere

Productivity.be - Op Indumation is MindSphere World Belgium gelanceerd Ė een community van gebruikers die het cloudgebaseerde platform verder willen promoten en elkaar willen ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Productivity.be liet zich op de vakbeurs rondleiden in de wereld van MindSphere, dat een totaaloplossing biedt voor IoT, aangepast aan de regels en geplogenheden van industriŽle automatisering.


Optimaal systeemrendement

Siemens - Kaeser Kompressoren is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige persluchtsystemen. Bij de recente ontwikkeling van een nieuwe blowerreeks en de keuze van een geschikt aandrijfsysteem werd het bedrijf geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Een van deze uitdagingen bestond uit het verzekeren van een hoog rendementsniveau voor het volledige regelbereik.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met ďumatiĒ heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


Siemens Digital Factory Tour werpt blik op Manufacturing of the Future

Siemens - De digitalisering van de industrie zorgt voor tal van uitdagingen: nieuwe producten moeten steeds sneller op de markt gebracht worden, op een efficiŽnte, veilige en energiezuinige manier. Maatwerk en alsmaar sneller veranderende omgevingen vragen om een steeds hogere mate van flexibiliteit. De industrie moet ook in de toekomst een van de drijvende krachten blijven achter onze economie.


Siemens versterkt services in motorherstelling via Van Loock Motoren

Siemens - Siemens BelgiŽ-Luxemburg heeft zijn dienstverlening op het vlak van industriŽle motoren verder versterkt met de certificering van Van Loock Motoren. Onder het label Ďcertified repair shopí helpt de grootste onafhankelijke motorhersteller in BelgiŽ Siemens-klanten uit BelgiŽ en Luxemburg met defecte elektrische motoren snel verder.


Siemens opent Cyber Security Operation Centers voor de beveiliging van industriŽle installaties

Siemens - Siemens heeft Cyber Security Operation Centers (CSOC's) voor de beveiliging van industriŽle installaties geopend, in Lissabon en MŁnchen voor Europa en in Milford (Ohio) voor de VS. De op deze sites gevestigde Siemens-experts voor industriŽle beveiliging monitoren wereldwijd industriŽle installaties op cyberbedreigingen, waarschuwen bedrijven bij beveiligingsincidenten en coŲrdineren proactieve tegenmaatregelen.


Flexibel servoaandrijfsysteem voor veeleisende toepassingen

Siemens - Siemens heeft zijn omvangrijke aandrijfportfolio voor servotoepassingen uitgebreid met de Simotics S-1FG1-servomotoreductor, die optimaal afgestemd is op het Sinamics S120-omvormersysteem. De volledige integratie van dit aandrijfsysteem in Totally Integrated Automation (TIA) maakt de configuratie en ingebruikname eenvoudig.


Nieuwe, spelingsvrije Flender-koppelingen voor hoge positioneernauwkeurigheid

Siemens - Siemens heeft zijn portfolio koppelingen aangevuld met de nieuwe spelingsvrije Flender Bipex-S en Flender Sipex koppelingen. Beide koppelingsversies kunnen worden gebruikt in productie- en werktuigmachines of in de automatiseringstechniek. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten en kunnen worden geÔnstalleerd in geÔntegreerde aandrijfsystemen, vaak in combinatie met servomotoren.


Performante sturingshardware voor compacte CNC's

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft nieuwe sturingshardware ontwikkeld met meer computerkracht voor haar paneelgebaseerde Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic compacte CNC's voor draaien en frezen. De nieuwe PPU2xx.3-paneelverwerkingseenheden vervangen de eerdere PPU2xx.2-generatie, en zijn verkrijgbaar voor alle zes versies van de compacte CNC van Siemens.


CNC-softwarepakket voor werktuigmachines uitgebreid met nieuwe toepassingen

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft nieuwe toepassingen toegevoegd aan het "Sinumerik Integrate for production"-softwarepakket voor het in een netwerk plaatsen van werktuigmachines met in productiesystemen geÔntegreerde IT. De nieuwe release omvat nu Manage MyMaintenance (MMM), een efficiŽnt onderhoudsmanagementsysteem. Dankzij Access MyData (AMD) is er nu rechtstreekse toegang tot machine- en procesgegevens.


Drie handige functies voor het draaien en frezen

Siemens - Met drie nieuwe functies voor uw Sinumerik Operate-gebruikersinterface heeft de Siemens-divisie Drive Technologies het voortaan eenvoudiger gemaakt om draai- en freesmachines te bedienen.


Schaalbaar pakket met automatisering- en aandrijftechnologie voor draadtapmachines

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft een schaalbaar pakket samengesteld van gecoŲrdineerde automatisering- en aandrijfcomponenten specifiek voor draadtapmachines.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen