Siemens

Siemens AG (Berlijn en MŁnchen) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiŽnte en ecologische technologieŽn, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiŽnte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming Ė zoals CT- en MRI-scannersystemen Ė, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van Ä 79,6 miljard en werd een nettowinst van Ä 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zoín 351.000 medewerkers in dienst.

Guido Gezellestraat 121
1654 Huizingen
+32 2 536 21 11
industrie.be@siemens.com
www.siemens.be/industrie
www.twitter.com/siemens_belux

Op weg naar procesgeoriŽnteerde organisaties

Productivity.be - In de aanloop naar ABISS, de netwerkbeurs voor Digital Industry, publiceert Siemens de resultaten van een onderzoek naar de digitale maturiteit van producten en processen bij Belgische machinebouwers. Een interessant thema hierin is de evolutie naar procesgeoriŽnteerde organisaties die het mogelijk maakt om nieuwe services en businessmodellen te ontwikkelen.


Nieuwe firmware voegt nieuwe functies toe voor Sinamics V90-servo-omvormer

Siemens - Nieuwe functies worden met versie V1.11 van de Sinamics-firmware toegevoegd aan het beproefde Sinamics V90-servoaandrijfsysteem. Met de nieuwe Fast PTI-modus voor het aandrijfsysteem wordt de Pulse Train Input (PTI)-performantie met 70 procent verhoogd. Dit verbetert de reactietijd voor het Pulse Train Input-commando tot de activering van de motor.


De digitale transformatie van werktuigmachines

Siemens - Onder het motto ĎDigitalization in Machine Tool Manufacturing Ė Thinking further!í presenteert Siemens talrijke uitbreidingen van zijn Digital Enterprise-portfolio op EMO in Hannover. Het bedrijf heeft al toekomstgerichte technologieŽn opgenomen in zijn portfolio, zoals zijn nieuwe controller voor werktuigmachines die specifiek is ontworpen voor digitalisering, edge en cloud computing, artificiŽle intelligentie en additieve productie.


GEA wil integratie van skids versnellen met MTP

Productivity.be - GEA wil volop inzetten op het principe van de Module Type Package (MTP) om de integratie van installaties op skids in hoger gelegen DCS of SCADA systemen te versnellen. MTP is een relatief nieuw concept dat momenteel in Duitsland ontwikkeld wordt. De praktijkervaring bij GEA biedt een belangrijke aanvulling op het theoretisch werk rond standaardisering.


Plug & Produce in de procesindustrie

Productivity.be - Met de toenemende druk om nieuwe producten snel op de markt te brengen en de vaststelling dat producten steeds kortere life cycles hebben, kijkt de industrie steeds meer naar Plug & Produce concepten om de flexibiliteit van installaties te vergroten. NAMUR, ZVEI en ProcessNet willen deze principes via standaardisering en certificatie ingang laten vinden.


Welkom in de wereld van MindSphere

Productivity.be - Op Indumation is MindSphere World Belgium gelanceerd Ė een community van gebruikers die het cloudgebaseerde platform verder willen promoten en elkaar willen ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Productivity.be liet zich op de vakbeurs rondleiden in de wereld van MindSphere, dat een totaaloplossing biedt voor IoT, aangepast aan de regels en geplogenheden van industriŽle automatisering.


Optimaal systeemrendement

Siemens - Kaeser Kompressoren is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige persluchtsystemen. Bij de recente ontwikkeling van een nieuwe blowerreeks en de keuze van een geschikt aandrijfsysteem werd het bedrijf geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Een van deze uitdagingen bestond uit het verzekeren van een hoog rendementsniveau voor het volledige regelbereik.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met ďumatiĒ heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


Siemens Digital Factory Tour werpt blik op Manufacturing of the Future

Siemens - De digitalisering van de industrie zorgt voor tal van uitdagingen: nieuwe producten moeten steeds sneller op de markt gebracht worden, op een efficiŽnte, veilige en energiezuinige manier. Maatwerk en alsmaar sneller veranderende omgevingen vragen om een steeds hogere mate van flexibiliteit. De industrie moet ook in de toekomst een van de drijvende krachten blijven achter onze economie.


Siemens versterkt services in motorherstelling via Van Loock Motoren

Siemens - Siemens BelgiŽ-Luxemburg heeft zijn dienstverlening op het vlak van industriŽle motoren verder versterkt met de certificering van Van Loock Motoren. Onder het label Ďcertified repair shopí helpt de grootste onafhankelijke motorhersteller in BelgiŽ Siemens-klanten uit BelgiŽ en Luxemburg met defecte elektrische motoren snel verder.


Siemens opent Cyber Security Operation Centers voor de beveiliging van industriŽle installaties

Siemens - Siemens heeft Cyber Security Operation Centers (CSOC's) voor de beveiliging van industriŽle installaties geopend, in Lissabon en MŁnchen voor Europa en in Milford (Ohio) voor de VS. De op deze sites gevestigde Siemens-experts voor industriŽle beveiliging monitoren wereldwijd industriŽle installaties op cyberbedreigingen, waarschuwen bedrijven bij beveiligingsincidenten en coŲrdineren proactieve tegenmaatregelen.


Flexibel servoaandrijfsysteem voor veeleisende toepassingen

Siemens - Siemens heeft zijn omvangrijke aandrijfportfolio voor servotoepassingen uitgebreid met de Simotics S-1FG1-servomotoreductor, die optimaal afgestemd is op het Sinamics S120-omvormersysteem. De volledige integratie van dit aandrijfsysteem in Totally Integrated Automation (TIA) maakt de configuratie en ingebruikname eenvoudig.


Nieuwe, spelingsvrije Flender-koppelingen voor hoge positioneernauwkeurigheid

Siemens - Siemens heeft zijn portfolio koppelingen aangevuld met de nieuwe spelingsvrije Flender Bipex-S en Flender Sipex koppelingen. Beide koppelingsversies kunnen worden gebruikt in productie- en werktuigmachines of in de automatiseringstechniek. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten en kunnen worden geÔnstalleerd in geÔntegreerde aandrijfsystemen, vaak in combinatie met servomotoren.


Performante sturingshardware voor compacte CNC's

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft nieuwe sturingshardware ontwikkeld met meer computerkracht voor haar paneelgebaseerde Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic compacte CNC's voor draaien en frezen. De nieuwe PPU2xx.3-paneelverwerkingseenheden vervangen de eerdere PPU2xx.2-generatie, en zijn verkrijgbaar voor alle zes versies van de compacte CNC van Siemens.


CNC-softwarepakket voor werktuigmachines uitgebreid met nieuwe toepassingen

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft nieuwe toepassingen toegevoegd aan het "Sinumerik Integrate for production"-softwarepakket voor het in een netwerk plaatsen van werktuigmachines met in productiesystemen geÔntegreerde IT. De nieuwe release omvat nu Manage MyMaintenance (MMM), een efficiŽnt onderhoudsmanagementsysteem. Dankzij Access MyData (AMD) is er nu rechtstreekse toegang tot machine- en procesgegevens.


Drie handige functies voor het draaien en frezen

Siemens - Met drie nieuwe functies voor uw Sinumerik Operate-gebruikersinterface heeft de Siemens-divisie Drive Technologies het voortaan eenvoudiger gemaakt om draai- en freesmachines te bedienen.


Schaalbaar pakket met automatisering- en aandrijftechnologie voor draadtapmachines

Siemens - De Siemens-divisie Drive Technologies heeft een schaalbaar pakket samengesteld van gecoŲrdineerde automatisering- en aandrijfcomponenten specifiek voor draadtapmachines.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen