Omron Electronics NV/SA

Omron Corporation is een wereldwijde leider op het gebied van automatisering op basis van haar core-technologie van detectie en besturing. De bedrijfsactiviteiten bestrijken een breed spectrum, variŽrend van industriŽle automatisering en elektronische componenten tot automotive elektronische componenten, sociale infrastructuursystemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Opgericht in 1933, heeft Omron nu wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst, die werken aan producten en diensten in meer dan 110 landen en regio's. Op het gebied van industriŽle automatisering ondersteunt Omron productie-innovatie door middel van geavanceerde automatiseringstechnologieŽn en -producten alsmede door een uitgebreide klantenondersteuning, om bij te dragen aan het creŽren van een betere samenleving. Het bedrijf is onderverdeeld in vijf regioís en de hoofdkantoren zijn gevestigd in Japan (Kyoto), AziŽ/Pacific (Singapore), China (Shanghai), Europa (Hoofddorp) en de Verenigde Staten (Chicago). De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productievestigingen, terwijl in heel Europa lokale servicefaciliteiten beschikbaar zijn.

Bayauxlaan 12
8300 Knokke-Heist
+32 (0) 2 466 24 80
info.be@eu.omron.com
industrial.omron.be
twitter.com/OmronBeLux

Nieuwe Sysmac-controllers met geÔntegreerde CNC-functie

Omron Electronics NV/SA - In de nieuwe serie machinecontrollers van de NJ/NY-series is het geÔntegreerde Sysmac-platform uitgebreid met CNC-functionaliteit, waardoor zeer precieze, complexe profilering mogelijk wordt en de productiecapaciteit van verwerkingsmachines wordt vergroot.


Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition

Omron Electronics NV/SA - Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition, een belangrijke update van de machineontwikkelomgeving, met een volledig geÔntegreerd Open Source gedistribueerde-versiebeheersysteem. Sysmac Studio integreert configuratie, programmering, simulatie en monitoring in een eenvoudige interface waarmee engineers vision, motion, control, veiligheid en robotica in ťťn systeem kunnen beheren.


Omron installeert twee nieuwe productielijnen in Nederland

Omron Electronics NV/SA - Een groeiende vraag naar robotica van Omron is de belangrijkste drijfveer achter de nieuwe productielijnen op onze geavanceerde productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen wij ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons en kortere levertijden.


Compact schakelen van vermogen

Omron Electronics NV/SA - De nieuwe J7KNU-magneetschakelaar van Omron, de kleinste in zijn soort die op dit moment in Europa met dit schakelvermogen verkrijgbaar is, is uitermate geschikt voor een groot aantal toepassingen waar een compacte, betrouwbare en eenvoudig toepasbare oplossing voor schakelvermogen vereist is.


Omron geselecteerd als Top 100 Global Innovator

Omron Electronics NV/SA - Omron Corporation is door Clarivate Analytics (voorheen het intellectueel eigendom en wetenschapsbedrijf van Thompson Reuters) geselecteerd als een 2016 Top 100 Global Innovator. De mondiale informatiedienstverlener Clarivate Analytics selecteert de Top 100 Global Innovators op basis van intellectuele-eigendoms- en octrooigegevens.


IndustriŽle mobiele robots voor snel, betrouwbaar en kosteneffectief materiaaltransport in dynamische omgevingen

Omron Electronics NV/SA - De mobiele robots van Omron van het LD-platform bieden nog meer efficiŽntie en kostenbesparingen als het gaat om het transporteren van goederen in grote faciliteiten. Deze unieke serie mobiele robots is ontwikkeld om 24/7 snel en betrouwbaar materialen te transporteren: ze kunnen zelfstandig navigeren, zelfs in de meest dynamische omgevingen.


Geavanceerde besturing voor compacte machines: NX1-machinecontroller

Omron Electronics NV/SA - De NX1 is de instap Sysmac*1-controller die de EtherNet/IP- en EtherCAT-koppelingen, motion control en I/O in ťťn compact pakket integreert en geavanceerde motion control en besturing mogelijk maakt voor kleine tot middelgrote machines. Het toepassen van elektronische CAM's en de interpolatie van assen verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid van machines, wat leidt tot een verbetering van de productiviteit en de kwaliteit.


Tweede golf producten voor bordenbouw gebouwd volgens gemeenschappelijk ontwerpplatform

Omron Electronics NV/SA - Omron Corporation, Kyoto, Japan, introduceert verschillende nieuwe producten waaronder voedingen, veiligheidsrelaisaansluitvoeten, drukknopschakelaars, power monitors en machinecontrollers, als tweede golf van producten voor bordenbouw, gebouwd volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform voor gestandaardiseerde productspecificaties.


Nieuwe servo verbetert machineontwerp en productiviteit

Omron Electronics NV/SA - Omron heeft een nieuwe serie servosystemen geÔntroduceerd die een geoptimaliseerde installatie en inbedrijfstelling combineren met functies waarmee gebruikers de machineproductiviteit aanzienlijk kunnen verhogen. De producten in het nieuwe 1S servo-assortiment van Omron bieden uitstekende prestaties in een compacte, ruimtebesparende constructie en zijn verkrijgbaar met een vermogensbereik van 100 W tot en met 3 kW.


Paneelbedrading vergt 60% minder tijd

Omron Electronics NV/SA - Bij het bouwen van een modern bedieningspaneel is het bedraden van de componenten bijna altijd de meest tijdrovende klus. Als die tijd dus op een nieuwe manier kan worden verkort, is dat goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij de paneelbouw en voor de klanten van paneelbouwers. Daarom hebben wij het concept van insteekkabelaansluitingen naar een nieuw niveau getild en een systeem ontwikkeld dat Push-In Plus-technologie wordt genoemd.


Traceerbaarheid door serialisatie

Omron Electronics NV/SA - Met het oog op de toenemende druk in veel industriesectoren, waaronder de levensmiddelen- en drankenindustrie, alsmede de cosmetica- en farmaceutische industrie, om namaak tegen te gaan en klantinformatie te verbeteren, evalueert Dan Rossek van Omron de eisen die daarmee aan gegevensbeheer en productieprocessen worden gesteld, en vergelijkt hij de twee belangrijkste manieren waarop aan deze eisen kan worden voldaan.


Omron geeft nieuwe waarde aan paneelbouw met een breed scala aan nieuwe producten

Omron Electronics NV/SA - Voor het bouwen van besturingspanelen introduceert Omron 600 nieuwe producten binnen 18 verschillende productcategorieŽn, die allemaal volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform zijn gebouwd. De nieuwe producten zijn gebouwd op basis van Omrons eigen Push-In Plus-bedradingstechnologie.


Omron introduceert nieuwe geÔntegreerde oplossingen met industriŽle robots

Omron Electronics NV/SA - Omron Corporation gevestigd in Kyoto, Japan, introduceert de industriŽle robots in 39 landen wereldwijd. Deze release bestaat uit 49 Ďbest-in-classí robots die door Omron Adept Technologies, Inc. zijn ontwikkeld.


Technologie helpt machinebouwers een nog betere beschikbaarheid te bieden

Omron Electronics NV/SA - Het voortdurende streven naar steeds betere OEE (Overall Equipment Efficiency)-scores is in de afgelopen jaren een primaire doelstelling voor eindgebruikers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie geworden. Eindgebruikers zullen hun OEE echter niet regelmatig bespreken met hun machineleveranciers. De focus zal in plaats daarvan gewoonlijk komen te liggen op basissnelheid, doorlooptijden en totale prestaties.


Nieuw partnerschap vergroot aanbod oplossingen voor traceerbaarheid door serialisatie

Omron Electronics NV/SA - Automatiseringspecialist Omron en softwarespecialist Adents hebben onlangs overeenstemming bereikt over een partnerschap voor serialisatie-toepassingen. Het partnerschap biedt ondersteuning aan wederzijdse klanten met een flexibele, snel inzetbare en eenvoudig te gebruiken oplossing.


EfficiŽnte paneel-engineering met Omron onderdeelgegevens op EPLAN

Omron Electronics NV/SA - Automatiseringsspecialist Omron heeft onlangs bekendgemaakt dat haar samenwerking met de toonaangevende CAE-softwareprovider EPLAN verder wordt uitgebreid. Een resultaat hiervan is dat al 5.000 macro's met betrekking tot Omron producten via de EPLAN-dataportal beschikbaar zijn en dat paneelbouwers en andere Omron-gebruikers nu alle essentiŽle productgegevens kunnen downloaden.


Omron lanceert snelste controller voor machineautomatisering

Omron Electronics NV/SA - De nieuwe NJ1- en NX7-machinecontrollers van Omron breiden het aanbod van controllers aan zowel de onder- als de bovenkant van de serie uit. De Sysmac-controllers vormen het hart van ons Sysmac-automatiseringsplatform. Met de release van de NJ1 en NX7 verbreden wij het scala aan automatiseringsoplossingen, van innovatieve, geavanceerde productiesystemen tot aan eenvoudigere machines.


Veiligheidslaserscanners van Omron bieden een uitgebreid bereik en Ethernet-connectiviteit

Omron Electronics NV/SA - De meest recente veiligheidslaserscanners OS32C-4M van Omron combineren een compacte constructie met een veiligheidsbereik van 4 meter, een waarschuwingszone van 15 meter en een uitzonderlijk grote beschermingshoek van 270ļ. Deze nieuwe generatie scanners ondersteunt ook EtherNet/IPô-communicatie, waardoor ze eenvoudig in moderne automatiseringssystemen kunnen worden geÔntegreerd.


Nieuwe analoge en temperatuur-I/O-units voor PLC-serie CP1

Omron Electronics NV/SA - Om de veelzijdigheid van de compacte programmeerbare besturingen (PLC's) van de populaire CP1-serie nog verder te vergroten, heeft Omron vier nieuwe analoge I/O-units geÔntroduceerd en bovendien twee nieuwe units die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik van temperatuursensoren.


VDW

METAV 2018

Van de laatste technologieŽn in traditionele productietechnieken tot nieuwe oplossingen voor Industrie 4.0 - ze komen allemaal aan bod op de vakbeurs METAV, van 20 tot 24 februari 2018 in Dusseldorf.
Naast het hoofdthema metaalbewerking heeft de beurs speciale zones met aandacht voor kwaliteitscontrole, additive manufacturing, molding en medical.
Meer info en inschrijving: www.metav.com

Start To Make Smarter

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEMís en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers.
Het event omvat kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers. Dit jaar wordt voor de eerste maal ook de POM Late Shift georganiseerd.
Registreer u (en uw collega's)