Agoria

www.agoria.be
www.linkedin.com/company/agoria

Innovatietrein botst op sputterend locomotiefje

Agoria - “Een internationale innovatietrein vol supersnel internet dreigt vandaag ons land voorbij te rijden”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria, nadat de verschillende overheden van het land het vandaag niet eens raakten over de veiling van onder meer de 5G-radiofrequenties. “De uitrol van 5G hoeft nochtans niet op de lange baan geschoven te worden, zeker omdat een alternatief scenario gewoon op tafel ligt."


Geen duurzame toekomst zonder hoogwaardige kunststoffen

essenscia - Een duurzame toekomst voor onze samenleving? Dan zullen we niet zonder hoogwaardige kunststoffen kunnen. En net dat is de sterkte van de kunststoffenindustrie in België: de ontwikkeling van innovatieve materialen met waardevolle toepassingen voor meer levenskwaliteit en meer duurzaamheid. Zo luidt de duidelijke boodschap op de allereerste Belgian Plastics Day, een organisatie van sectorfederaties essenscia PolyMatters en Agoria.


Innoverende bedrijven leveren Belgische economie 1,5 miljard euro extra op

Sirris - 1.300 Belgische technologiebedrijven hebben de afgelopen jaren ingezet op innovatie. Ze deden dat deels samen met Sirris, het kenniscentrum van de technologische industrie. Die groep bedrijven creëerde 12% meer toegevoegde waarde dan hun sectorgenoten, goed voor zo’n 1,5 miljard euro extra aan de Belgische economie. Maar er is meer nodig dan dat om België terug in het Europese koppeloton te brengen wat betreft innovatie, waarschuwt Sirris.


Vijf nieuwe fabrieken van de toekomst

Sirris - Ons land telt vijf nieuwe fabrieken van de toekomst: tijdens de derde editie van de Factories of the Future Awards ontvingen Daikin uit Oostende, Nuscience uit Drongen, Rousselot uit Gent, Valeo uit Ghislenghien en Veranneman Technical Textiles uit Ardooie de titel van Factory of the Future. “Deze bedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze internationale top zijn,” zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

LogiMAT, Stuttgart, 19-21/2/19
Embedded World, Nürnberg, 26-28/2/19
Global Industrie, Eurexpo Lyon, 5-8/3/19
JEC World, Parijs, 12-14/3/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
M+R, Antwerp Expo, 27-28/3/19
WorkSafe, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Maintenance, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Machineering 2019, Brussels Expo, 27-29/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen