Borealis

Borealis gaat ATP/ADP proces van Qpinch implementeren

Productivity.be - Borealis gaat in samenwerking met de Belgische start-up Qpinch een innovatief systeem voor warmterecuperatie implementeren in zijn LDPE plant in Zwijndrecht. De zogenaamde chemische pomp maakt gebruik van de ATP/ADP cyclus Ė een proces dat in levende organismen gebruikt wordt om energie te transporteren. Het chemiebedrijf mikt op een verlaging van zijn CO2-uitstoot met 2200 ton per jaar.


Borealis bouwt nieuwe wereldklasse fabriek voor dehydrogenatie van propaan in BelgiŽ

Borealis - Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliŽn en meststoffen, heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor een nieuwe propaandehydrogenatiefabriek (PDH). De faciliteit zal in de bestaande productievestiging van Borealis in het Belgische Kallo (Antwerpen) worden gebouwd. De fabriek zou in de eerste helft van 2022 moeten opstarten.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Automation next level

Voor de 5-de editie gaat Indumation.be next level, met naast industriŽle automatisering, innovatie en optimalisatie veel aandacht voor software, apps, AR/VR, Big Data, IoT, artificial intelligence, blockchaintechnologie, beveiliging en integratie.
Bezoek er meer dan 180 exposanten, expert classes, het Connectivator event en de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Klik hier voor gratis registratie voor u en uw team

Agenda

Indumation, Kortrijk Xpo, 6-8/2/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen