ExxonMobil

Hermeslaan 2
1831 Machelen
32-2-7222416
www.exxonmobilchemical.com

CO2 vangen aan de bron

Productivity.be - In de strijd tegen klimaatopwarming duiken steeds meer technologieŽn op om CO2 uit de lucht of uit emissies te vangen. Exxon Mobil kondigde pas nog een samenwerking aan met de start-up Mosaic Materials dat een technologie ontwikkelde om CO2 al bij de bron uit de lucht te halen, via zogenaamde metal-organic frameworks.


Direct Air Capture (DAC)

Productivity.be - Klimaatopwarming tegengaan door CO2 uit de lucht te halen Ė is dat het ei van Columbus of gewoon te mooi om waar te zijn? Met de recente aankondiging van ExxonMobil dat het mee gaat investeren in de uitbouw van Direct Air Capture (DAC) lijkt de technologie alvast wat meer geloofwaardigheid te krijgen.


Eerste field testen voor Open Process Automation

Productivity.be - Open Process Automation Ė het initiatief van ExxonMobil om een open DCS te ontwikkelen Ė wordt intussen gedragen door meer dan 80 leveranciers en eindgebruikers. Na de succesvolle afronding van een proof-of-concept project eerder dit jaar worden de eerste reŽle field testen op zeven procesinstallaties voorbereid. Die zouden in 2020 operationeel moeten zijn.


Open Process Automation krijgt stilaan vorm

Productivity.be - Open Process Automation Ė het initiatief van ExxonMobil Research and Engineering om de dominante positie van DCS-systemen in de procesindustrie te doorbreken Ė krijgt stilaan vorm. Het forum dat de nieuwe standaarden uitwerkt, telt intussen 116 leden en wil dit jaar nog starten met de eerste pilootprojecten. Tegen 2021 zou het OPA-concept volledig op punt moeten staan.


Namur Open Architecture wil openheid en betrouwbaarheid verzoenen

Productivity.be - Industrie 4.0 gaat de klassieke automatiseringspiramide openbreken Ė zo werd ons lange tijd voorspeld Ė maar Namur stelt met Open Architecture nu een alternatief concept voor dat de nood aan openheid in automatisering combineert met de eerder gesloten benadering van DCS-systemen. De automatiseringspiramide garandeert een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Daar valt in grote chemische plants niet aan te tornen, zo meent men bij Namur.


ExxonMobil bouwt open DCS-systeem

Productivity.be - Om meer openheid te creŽren en volop gebruik te kunnen maken van moderne IT-platformen en tools is ExxonMobil gestart met de ontwikkeling van een eigen, open DCS-systeem. De inspiratie hiervoor komt deels uit de luchtvaartindustrie, wat mede verklaart waarom Lockheed Martin gecontracteerd werd als integrator om het nieuwe systeem te ontwikkelen.Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen