100% Belgische elektrische bestelwagen

De groep SOCARTRUST uit Kuurne lanceert Addax Motors, de eerste Belgische constructeur van elektrische bestelwagens. Met deze elektrische utilitaire voertuigen speelt de West-Vlaamse onderneming in op de behoefte aan verantwoorde mobiliteit in steden en agglomeraties.

“Vooral de vraag naar elektrisch compacte bestelwagens met een aanzienlijk laadvermogen neemt toe. Als constructeur focussen we op het lichte vrachtvervoer over korte afstand in steden, gemeenten, pretparken en industriële sites in heel Europa”, stelt medeoprichter Jean-Charles Carrette. Addax Motors stelt het voertuig voor tijdens de 95ste editie van de European Motor Show Brussels.

Elektrische lichte vrachtwagens op maat

Addax Motors produceert, verkoopt en least elektrische bestelwagens en lichte vrachtwagens. Er zijn tal van mogelijke afwerkingen mogelijk op maat van de gebruiker: open of gesloten laadbak, sorteersysteem, hydraulische kipper, container, koelcel of enkel een chassis-cabine. Ook de accu en de elektromotor worden aangepast aan het rijgedrag van de gebruiker.

Bij Addax staan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid centraal: de comfortabele cabine en 3G-monitoring onderscheiden de onderneming van bestaande elektrische voertuigen.

Nichemarkt van elektrische bestelwagens en lichte vrachtwagens

Veel kleine bestelwagens in gemeentes, pretparken en last-miles delivery services rijden dagelijks ongeveer een afstand van 40 kilometer binnen een beperkte perimeter. “Hierdoor passen ze perfect binnen de autonomie van een elektrische wagen. Een 100% elektrisch opgeladen Addax kan gemiddeld 80 tot 120 kilometer per dag rijden. ‘s Avonds wordt de Addax opgeladen aan het voordelige nachttarief zodat hij de dag nadien opnieuw operationeel is”, aldus Jean-Charles Carrette.

Uniek leaseconcept en complete dienstverlening

Moederbedrijf SOCARTRUST verhuurt reeds drie jaar elektrische bestelwagens in samenwerking met Westlease. De eigen creatie Addax is gegroeid vanuit die expertise in het leasen van elektrische voertuigen. “Dankzij de connectiviteit is er een grote mate van interactie tussen Addax en de gebruiker. Zo signaleert het voertuig automatisch wanneer er een onderhoud of herstelling nodig is en kan Addax Motors een technicus ter plaatse sturen”, zegt medeoprichter Jérôme Lefebvre.

Addax Motors wil ook op het vlak van prijs een voortrekkersrol spelen. “De kost voor het huren van elektrisch vrachtvervoer voor korte afstand ligt ruim 10% lager dan de dieselequivalenten”, aldus Daniel Kedzierski, commercieel directeur.

Lastmile delivery, pretparken, magazijnen

Dankzij de omvang en de flexibiliteit van het chassis en tegelijk het groot laadvermogen is het voertuig (categorie L7e) geschikt voor licht vrachtvervoer. Addax Motors richt zich dan ook op de professionele markt: steden en gemeenten (o.a. groendiensten), postorderbedrijven, magazijnen, industriële sites, koerierdiensten met een kort afstandsvervoer, pret- en themaparken, …

Addax Motors heeft de ambitie om in de nichemarkt van elektrische bestelwagens uit te groeien tot een Europese speler. Addax Motors wil in 2017 meer dan 150 voertuigen verkopen in de Benelux.

Nieuwsbericht van Addax Motors, 13/01/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)