Update je innovatiekennis tijdens Crosstalk 2016

Op 23 juni 2016 organiseert CogniStreamer naar jaarlijkse gewoonte het netwerk event ‘Crosstalk’. Net zoals vorig jaar vindt het evenement plaats in Antwerpen. Het thema dat deze editie centraal staat is “Innovatie Acceleratie”. Sprekers zoals Andre Convents (Section Head bij Procter & Gamble), Andre van Gasteren (Head of innovation bij ING) en Markus Heinen (EMEA Strategy bij EY) komen aan het woord.

CogniStreamer levert al vijftien jaar software en services aan bedrijven die sneller willen innoveren. Interne en externe stakeholders worden op het CS-platform verzameld zodat deze hun kennis kunnen delen binnen het bedrijf.

Omdat deze kennis veelal verborgen zit in de verschillende lagen van het bedrijf is het belangrijk deze knowhow te centraliseren voor het innovatieproces. Werknemers in de verschillende departementen hebben andere inzichten dan het topmanagement en begrijpen vaak beter wat er fout loopt of wat efficiënter kan bij huidige activiteiten. Hun vernieuwende ideeën kunnen van groot belang zijn voor toekomstige innovaties. Met de CogniStreamer applicaties is het eenvoudig om een community op te zetten en hen te laten brainstormen over bepaalde challenges die actueel zijn voor de onderneming. Bedrijven zoals Delhaize, Bpost, ING, Arcelor Mital, Deme, P&G, AB InBev en Bekaert maken al gebruik van ‘the wisdom of the crowd’ met behulp van de CogniStreamer software.

Innovatie is meer dan nieuwe dingen uitvinden

Innovatie is de laatste jaren een hot topic geworden binnen de bedrijfswereld. Een groot misverstand omtrent deze term bestaat erin dat velen denken dat innovatie inhoudt dat er iets nieuws moet uitgevonden worden. Maar innovatie is veel ruimer dan enkel nieuwe dingen bedenken of oplossingen zoeken voor bestaande problemen. Het betekent ook op zoek gaan naar problemen waarvan je niet op de hoogte was dat ze voor negatieve effecten zorgen. Je gaat eigenlijk op zoek naar activiteiten binnen het bedrijf die niet optimaal functioneren. Deze activiteiten leveren misschien niet meteen problemen op, maar kunnen op termijn wel nefaste gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om te anticiperen en de medewerkers binnen het bedrijf ook over deze activiteiten te laten nadenken en hiervoor ideeën te geven.

Crosstalk 2016

Crosstalk is een initiatief van het bedrijf CogniStreamer. Dit jaar werd er gekozen voor het thema ‘accelerating innovation’. Door een beroep te doen op interne en externe stakeholders binnen het bedrijf, kan het innovatieproces in een versnelling komen. Tijdens het event komen er drie sprekers hun ervaring en inzichten delen met betrekking tot open innovatie. Wie interesse heeft kan een kijkje nemen of zich inschrijven op de

www.crosstalk.community

Nieuwsbericht van CogniStreamer, 06/06/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)