AF Belgium brengt de RSW-olievrije compressoren met waterinjectie op de markt

Voedingsmiddelenproductie, productie van elektronische componenten, farmaceutische industrie, drukkerijen, ziekenhuizen… geen enkele van deze sectoren kan zelfs het kleinste spoortje van olie tolereren. Elke contaminatie staat voor productiviteitsverlies! Om tegemoet te komen aan deze vereiste brengt AF Belgium de Olievrije compressoren met waterinjectie van het (Renner) RSW-gamma op de markt.

Het doel van deze gepatenteerde compressoren is dat olie volledig wordt uitgesloten bij het compressieproces (“klasse 0” certificering). De beste manier om elk spoor van olie te voorkomen in de perslucht is immers om de olie volledig te bannen. Water, de meest natuurlijk grondstof, zorgt voor de smering, de koeling en de hermetische afsluiting van het compressorblok.

Water is een ideale warmtegeleidende vloeistof, die zorgt voor de nodige koeling van het compressorblok.

Het koelwater opgenomen door warmtebelasting wordt afgevoerd via een warmtewisselaar, optioneel verbonden met een externe geforceerde luchtkoelingsmodule.

De complete waterbehandeling is geïntegreerd in de compressor. Die omvat een gepatenteerd systeem voor de proceswaterbehandeling en – regeneratie door een ionenwisselaar met voortdurende bewaking van de waterkwaliteit door een geleidingssonde (µS). Zo blijft het circulatiewater altijd van zeer hoge kwaliteit en waarborgt het een constante goede werking van de comprocessor.

De Duitse analisten van het SGS Institut Fresenius-laboratorium certificeerden dat de RSW-compressoren geen spoor van oliestoom vertonen en dat de perslucht vrij is van elke microbiologische contaminatie.

De RSW olievrije compressoren zijn verkrijgbaar met een vermogen van 18.5 tot 120 KW met een maximaal debiet van 21 m³/min. Ze kunnen geleverd worden zowel toerentalgeregeld als vast toerental en kunnen persluchtdrukken aan van 5 tot 13 bar.

Deze olievrije compressoren met directe koppeling laten een zeer laag geluidsniveau optekenen, dankzij de lage rotatiesnelheden. Ze zijn uitgerust met een moderne type IE3-motor, een waarborg voor een laag energieverbruik, een lange levensduur en een eenvoudig onderhoud. Ze beschikken bovendien standaard over het elektronische RENNERtronic-Plus controlesysteem voor een meer intelligente bediening, regeling en controle.

Met deze RSW-olievrije compressoren met waterinjectie bevestigt AF Belgium nogmaals dat het oplossingen aanbiedt op maat van de specifieke behoeften in de olievrije persluchtmarkt.

Nieuwsbericht van AF Belgium, 21/03/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)