Wereldleider in vloeistofanalyse

Het Amerikaanse adviesbureau Frost & Sullivan heeft na een uitgebreide markt- en concurrentieonderzoek geconcludeerd dat Endress+Hauser haar klanten beter ondersteunt dan elke andere leverancier op het gebied van vloeistofanalyse. De wereldwijde Company of the Year Award voor analyse-instrumentatie is gebaseerd op een onafhankelijke studie.

"Een robuust product portfolio, gekoppeld aan een sterke focus op innovatie en uitgebreide klantgerichtheid, heeft sterk bijgedragen aan de positionering van Endress+Hauser te midden van de concurrentie in de wereldwijde markt voor analyse-instrumentatie", zegt Industry Analist Krishnan van het adviesbureau Frost & Sullivan. Met 9.25 punten op een maximum score van 10, onderscheidt Endress+Hauser zich duidelijk van de concurrentie, die resp. 8,5 en 7,5 punten scoorde.

Revolutionaire productinnovaties

"Endress+Hauser biedt een uitgebreid assortiment instrumentatie om de waterkwaliteit te bewaken," beklemtoont Krishnan Ramanath. Transmitters, samplers en analysers uit het Liquiline portfolio, vervolledigd met Memosens sensoren, vormen de basis van een universeel vloeistofanalyse platform dat geschikt is voor vele industrieën en toepassingen, van eenvoudige pH-metingen tot nat-chemische analysers voor veeleisende metingen.

"Deze award bevestigt dat we een revolutie teweeg hebben gebracht voor vloeistofanalyse met onze producten," stelt Dr. Manfred Jagiełła, Managing Director Endress+Hauser Conducta. Als lid van de Raad van Bestuur, is hij verantwoordelijk voor de analysemarkt. "Een goed doordacht totaalconcept en een perfecte interactie tussen alle componenten resulteert in betrouwbare metingen, een eenvoudige bediening en een lage total cost of ownership."

Strategische focus op de analysemarkt

Het succes van Endress+Hauser in vloeistofanalyse is geen toeval. Het verder ontwikkelen van inlinemeetsensoren voor het meten van nog meer parameters is een duidelijke strategische focus. "Onze klanten willen meer dan alleen maar proceswaarden meten. Ze willen ook in real-time de eigenschappen van het materiaal en de kwaliteit van het product kennen, terwijl het proces loopt ", aldus Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Groep.

Endress+Hauser verstevigde intussen haar positie met overnames om het analyse aanbod met state-of-the-art technologieën zoals Raman technologie en laserabsorptiespectroscopie te versterken. De Groep heeft bovendien ook al de deur geopend naar de analytische laboratorium sector met de overname van het bedrijf Analytik Jena AG, gespecialiseerd in analytische meettechnologie en life science instrumenten.

Nieuwsbericht van Endress+Hauser, 12/09/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)