Cegeka haalt public cloud van Microsoft naar eigen datacenters

Cegeka heeft technologie in huis gehaald om eenvoudiger de brug te slaan naar Microsoft Azure, de public cloud van de softwaregigant. Zo kan het bijvoorbeeld eenvoudig kerntoepassingen van klanten in de eigen datacenters laten draaien en koppelen met hun minder kritische of tijdelijke systemen in de public cloud van Microsoft, of hun kerngegevens repliceren in de public cloud voor een optimale bedrijfszekerheid.

Om eenvoudiger te koppelen met Microsoft Azure installeerde Cegeka virtualisatiesoftware van Microsoft in zijn datacenter. “We maken vandaag al koppeling met Microsoft Azure, maar de integratie is iets omslachtiger. Deels om die reden zijn transfers tussen private en public clouds nog niet gebruikelijk. We kopen nu gebruiksgemak zodat we de integratie voor klanten gevoelig versnellen en hen eenvoudiger de flexibiliteit en schaalmogelijkheden van public cloud kunnen aanbieden. De markt is er nu ook meer matuur voor dan pakweg twee jaar geleden, merken we”, zegt Zander Colaers, directeur outsourcing bij Cegeka.

Om te kunnen instappen in het netwerk moeten partners aan enkele strenge voorwaarden voldoen met betrekking tot onder meer schaalgrootte en verkoopexpertise. Daarnaast moeten ze ook beschikken over technische expertise in de implementatie van het besturingssysteem Windows Server, de virtualisatiesoftware Microsoft Hyper-V, de datacenterbeheersoftware Microsoft System Center en de cloudsoftware Windows Azure Pack API.

Combinatie van Azure en private cloud in lokaal datacenter

“Het Cloud OS Netwerk beloont partners die een sterke affiniteit hebben met Microsofttechnologie en over bewezen ervaring met cloud computing beschikken”, zegt Marijke Schroos, director SMS&P bij Microsoft. “Partners zoals Cegeka zijn een belangrijke schakel in onze strategie om bedrijven via de expertise van lokale cloud providers in ons cloudprogramma te betrekken.”

Recent werd Cegeka ook al CSP-partner van Microsoft, zodat het public cloud-diensten van Microsoft ‘onder eigen vlag’ kan verkopen en beheren. Beide partnerships bewijzen de sterke focus van Cegeka op cloud computing. In 2016 neemt de dienstenleverancier in het Nederlandse Geleen ook een nieuw eigen datacenter in gebruik, waarmee het zijn capaciteit voor hybride cloud diensten gevoelig uitbreidt.

Nieuwsbericht van Cegeka, 08/01/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)