Transporeon lanceert de gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool

Transporeon heeft samen met RWTH Aachen University de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ontwikkeld. De Transport Logistics 4.0 Benchmark tool moet vooral verladers, leveranciers en retailers inzicht geven in hun mate van digitalisering en welke stappen deze ondernemers moeten of kunnen zetten om beter in te spelen op de eisen die de markt en de digitaliseringsgolf aan hen stelt. De tool is gratis en inmiddels live.

Aan de basis van de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ligt een gezamenlijk onderzoek van Transporeon en de universiteit naar de status en de vereisten die digitalisering stelt aan verladers. Dit onderzoek startte in het voorjaar van 2016 en is Transport Logistics 4.0 genoemd. De naam verwijst naar Industrie 4.0, waarin automatisering en data-uitwisseling eveneens centraal staan.

Wetenschap ondersteunt logistieke sector

Het doel van het gezamenlijke onderzoek van Transporeon en RWTH Aachen University is om de cloudgebaseerde platformen en softwaretools van de leverancier te verfijnen en uit te breiden. Het resultaat van bijna een jaar onderzoek is dat er nu wetenschappelijke analyses zijn ontwikkeld die kunnen ondersteunen bij het aanhaken en klaarstomen van de logistieke sector bij de Industrie 4.0 ontwikkeling. Transporeon en RWTH Aachen University presenteren de onderzoeksresultaten in het eerste kwartaal van 2017.

Transport Logistics 4.0 Benchmark tool geeft antwoorden

De gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool is inmiddels live. Eenvoudigheid en snelheid zijn volgens Transporeon CEO Peter Förster de woorden die de tool karakteriseren. “Een ver lader hoeft maar 38 vragen te beantwoorden. De tool analyseert de antwoorden vervolgens direct aan de hand van diverse aspecten. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de mate waarin een verlader in staat is om samen te werken met klanten en in hoeverre hij processen kan automatiseren.”

Vereisten voor werken binnen digitale logistieke netwerken

De resultaten van de vragenlijst worden in de tool direct gepubliceerd voor de deelnemer in de vorm van een grafiek in spinnenwebvorm. Dit beeld toont de verlader hoe ver hij is op het gebied van Transport Logistics 4.0. Prof. Dr. Sabina Jeschke van RWTH Aachen University over het ontwikkelen van de benchmark: “Deze nieuwe tool is ontwikkeld om verladers te helpen bij het beantwoorden van belangrijke vragen, zoals: wat zijn de vereisten voor het werken binnen digitale logistieke netwerken en zijn bedrijven klaar voor ontwikkelingen als smart logistics en Transport Logistics 4.0. En wat ook belangrijk is: wat moeten bedrijven weten om klaar te zijn voor de uitdagingen die zich in de toekomst voordoen.”

Eigen uitkomsten vergelijken met die van andere bedrijven

Verladers die besluiten om de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool te gebruiken, kunnen hun eigen uitkomsten bijvoorbeeld vergelijken met de uitkomsten van bedrijven met eenzelfde omvang in vergelijkbare sectoren of landen. Ook zal het voor de verlader duidelijk zijn op welke gebieden hij voor of achterloopt en welke potentiële winst er te behalen valt met welk soort investeringen.

www.smart-logistics-benchmark.com/nl

Nieuwsbericht van Transporeon, 23/01/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)