Can I print this?

De vakbeurs Machineering pakt in samenwerking met Flam3D uit met een boeiend initiatief rond additive manufacturing. In de 3D Feasibility Zone kunnen bezoekers bij een panel van deskundigen terecht met de eenvoudige maar bijzonder relevante vraag: can I print this?

De technologieŽn rond additive manufacturing hebben de laatste jaren een hoge vlucht genomen. De materialen die verwerkt kunnen worden, de snelheid en de precisie nemen alsmaar toe. Daardoor wordt 3D printen steeds vaker ingezet in de industrie, niet alleen voor prototyping en het maken van unieke stukken, maar ook in serieproductie.

Toch bestaat er over de haalbaarheid en schaalbaarheid nog heel wat onduidelijkheid. Dankzij ďCan I print this?Ē kan u met dit soort vragen terecht bij een team van experten. U kan er een concreet product, onderdeel of een 3D schets ervan voorleggen en vragen wat de mogelijkheden en beperkingen van 3D printen zijn voor die specifieke toepassing. Materiaalkeuze, geometrie en andere aspecten kunnen daarbij besproken worden.

Additive manufacturing komt ook ruimschoots aan bod in de expert classes op de beurs. Dagelijks geeft Kris Binon, CEO van Flam3D, telkens om 13 uur een lezing over de stand van zaken inzake 3D printen, mogelijke business cases en praktische tips om met de technologie aan de slag te gaan.

Aansluitend op deze lezingen kan u bij hem en de andere experten terecht met uw concrete vragen.

Machineering vindt plaats van 27 tot en met 29 maart in Brussels Expo.

© Productivity.be, 14/03/2019, Foto: Airbus Group


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen