Schunk zet mechatronische grijpers in de schijnwerpers op Hannover Messe

Intelligent, compact en gemakkelijk te bedienen, zo ziet Schunk de toekomstige grijpers. “Hoewel pneumatische grijpers een belangrijke rol zullen blijven spelen, verschuift het accent duidelijk naar mechatronische grijpers”, benadrukt Henrik A. Schunk, CEO Schunk GmbH & Co. te Lauffen in Duitsland.

“De digitale transformatie van de industriële productie vereist een samenwerking en connectiviteit tussen alle betrokken onderdelen, vooral bij handling en assemblage.

Op de meest toonaangevende industriebeurs ter wereld, zal Schunk tonen hoe uitgebreid het gamma aan mechatronische grijpers reeds is, en hoe gemakkelijk de modules te bedienen zijn en de mogelijkheden die ze bieden om procesdata heel dicht bij het werkstuk uit te wisselen, met andere woorden rechtstreeks op het werkstuk.”

Schunk zal blijven focussen op grijpers voor collaboratieve toepassingen. “Om mens/robot samenwerking te doen slagen, zijn “end-of-arm tools” nodig die conform de DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung) specificaties zijn, en die aanvaard worden door de mensen.” Net die symbiose biedt de innovatieleider met zijn gecertifieerde Co-actgrijpers.

In Hannover, toont SCHUNK intelligente mechatronische onderdelen voor zowel visionairs als vaklui uit de assemblagewereld in de ruimste zin van het woord: met zijn plug/ work 24V modulair systeem, zet de vooraanstaande fabrikant van grijpers, een nieuwe standaard in geautomatiseerde assemblage.

U vindt Schunk in hall 17, stand B40

Ingezonden door Schunk Intec, 04/04/2018


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

En/of u kan zich inschrijven voor onze maandelijkse thematische nieuwsbrieven

Agenda

Solids Antwerp 2018, Antwerp Expo, 17-18/10/18
Aquarama, Brabanthal Leuven, 25/10/18
Euroblech, Hannover, 23-26/10/18
Prototyping 2018, Kortrijk Xpo, 7-8/11/18
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen