Flexibele productie mogelijk dankzij innovatie in automatisering

Omron laat op de Hannover Messe zien hoe de toekomst van productieprocessen innovatiever kan worden gemaakt en ondersteunt daarmee het thema van het evenement: Connect & Collaborate. Bezoekers kunnen ervaren hoe de Omron-technologie flexibele robotcellen, acquisitie van gegevens, gegevensintelligentie en AI ondersteunt om (zodoende) veelzijdige aanpasbare massaproductiecellen mogelijk te maken.

Omron zal laten zien hoe robots en machines naadloos kunnen communiceren zodat productieruns eenvoudiger en sneller kunnen verlopen bij wisselende batchgroottes. Hierdoor kunnen productielijnen snel worden aangepast aan wijzigingen in de vraag of om specifieke ontwerpen met een zeer hoge efficiŽntie uit te voeren.

De demonstratie wordt gegeven met mobiele robots en vaste robots van Omron die flexibel met elkaar communiceren om bestellingen uit te voeren. Ze doen dit op basis van instructies die worden gegeven via de lokale HMI of via een tablet met veilige OPC UA-communicatie. Deze slimme, geÔntegreerde oplossing benadrukt hoe machine-intelligentie, van afzonderlijke verwerking tot een volledig systeem, flexibele en herconfigureerbare productieprocessen mogelijk maakt voor geoptimaliseerde productie die voldoet aan de voortdurend wisselende behoeften van de consument.

Bovendien wordt een flexibel productieproces bereikt terwijl nog steeds een hoge OEE, maximale veiligheid en uitstekende kwaliteit worden geleverd. Dit wordt gerealiseerd door het verzamelen, verwerken en visualiseren van gegevens om kwaliteitsproblemen op te lossen door de oorzaak van problemen op een betrouwbare manier op machineniveau te traceren. Controllers van Omron bieden een eenvoudige oplossing voor het vastleggen van informatie in een SQL-database voor lokale en veilige verwerking in de cloud. Dit kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld voorspellend onderhoud op machineniveau te realiseren met behulp van de bibliotheken van de Sysmac-controller om functionaliteit te integreren voor het bewaken van sensoren en servo's.

ďOm concurrerend te blijven, moeten fabrikanten vandaag de dag producten kunnen produceren in batches van ťťn stuk die net zo eenvoudig en kostenefficiŽnt zijn als in massaproductieĒ, verklaart Fernando Colas, General Director EMEA Marketing. ďOp de Hannover Messe zullen de bezoekers van onze stand ontdekken hoe onze flexibele productieautomatiseringssystemen ervoor zorgen dat zij zich eenvoudig kunnen aanpassen om deze uitdaging aan te gaan.Ē

De fabriek van de toekomst voorbij: 'Sensing & Control + THINK'

Naast de fabriek van de toekomst zal Omron ook innovaties op het gebied van kunstmatige-intelligentiesystemen demonstreren, waaronder de nieuwste generatie Forpheus, de tafeltennisrobot, en de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen. Deze producten, gebaseerd op de kerntechnologie Sensing & Control + Think van Omron, zullen de industriŽle spelers helpen om toekomstige productie-uitdagingen te overwinnen door productieprocessen te optimaliseren.

De nieuwste versie van Forpheus bevat extra functies, waaronder de mogelijkheid om op te slaan, een smash te voorspellen en zelfs te communiceren voor een meer meeslepende en aangename ervaring. En de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen combineert AI- en sensortechnologie om het vermogen te bepalen van de bestuurder om het voertuig te beheersen.

De Hannover Messe is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriŽle technologie waar de belangrijkste technologieŽn en kerngebieden samenkomen, waaronder onderzoek en ontwikkeling, automatisering, IT, levering, productie, diensten, energie en mobiliteit.

Ingezonden door Omron Electronics NV/SA, 20/03/2018


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Automation next level

Voor de 5-de editie gaat Indumation.be next level, met naast industriŽle automatisering, innovatie en optimalisatie veel aandacht voor software, apps, AR/VR, Big Data, IoT, artificial intelligence, blockchaintechnologie, beveiliging en integratie.
Bezoek er meer dan 180 exposanten, expert classes, het Connectivator event en de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Klik hier voor gratis registratie voor u en uw team

Agenda

Indumation, Kortrijk Xpo, 6-8/2/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen