Smart Sensor houdt motoren in vorm

ABB heeft op de Hannover Messe de Smart Sensor geïntroduceerd – een eenvoudig maar performant systeem om condition monitoring toe te passen op laagspanningsmotoren. Het bedrijf claimt de downtime van motoren tot 70% te kunnen terugdringen en de levensduur met 30% te verhogen. Uniek is de Industrie 4.0 benadering, waarbij de expertise van ABB als een service wordt aangeboden als aanvulling op de hardware.

Laagspanningsmotoren worden zowat overal ingezet in industriële processen, maar krijgen doorgaans niet de aandacht die deze cruciale componenten verdienen. Net omwille van hun hoge betrouwbaarheid wordt er vaak pas naar omgezien wanneer het te laat is en wanneer het falen van een motor een volledig productieproces stillegt.

Met de Smart Sensor heeft ABB nu een oplossing geïntroduceerd die de principes van condition monitoring zo toegankelijk maakt dat ze op grote schaal toegepast kunnen worden op elektrische motoren.

Smart Sensor is een compacte sensor die eenvoudig op de behuizing van een motor bevestigd kan worden. Bekabeling is niet nodig want de sensor communiceert draadloos, over Bluetooth. De Smart Sensor meet trillingen en de temperatuur van de motor. Met de nodige expertise kunnen uit de evolutie van die meetwaarden belangrijke conclusies getrokken worden over de conditie van de rotor, lagers, excentriciteit enz.

Analyse als een service

Wat het Smart Sensor aanbod uniek maakt is dat de nodige expertise voor de analyse van de meetgegevens in navolging van de concepten van Industrie 4.0 als een service aangeboden worden.

De signalen van de motor worden via een draadloze verbinding opgepikt door een gateway, of door een smart phone van een medewerker, waarna de data doorgestuurd wordt naar een server van ABB in de cloud. Het is daar dat de meetwaarden geanalyseerd worden. Gebruikers kunnen de resultaten vervolgens raadplegen via een app of een customer portal. De applicatie kan ook alarmen sturen naar de gebruiker wanneer dat nodig is.

Het resultaat is dat gebruikers het onderhoud aan motoren beter kunnen plannen, op basis van de actuele toestand, zodat kosten bespaard worden indien onderhoud niet nodig is. Maar het belangrijkste voordeel is uiteraard dat onderhoud tijdig gepland kan worden, indien het wel nodig is zodat onverwachte stilstanden vermeden kunnen worden. Door de motor in een goede conditie te houden zou de levensduur bovendien met 30% verlengd kunnen worden.

© Productivity.be, 09/05/2016, Foto: Deutsche Messe


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)