Innovatieve oplossingen voor het bewerken van buizen en platen

Op de EuroBLECH 2018 zal BLM GROUP een selectie van haar meest geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen presenteren. Daarbij ligt de nadruk op de speciale, zelfontwikkelde software, waarbij de machines productiegegevens met elkaar uitwisselen, waardoor de processen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Met plaatbewerking als hoofdthema van de EuroBLECH, biedt BLM GROUP, dat in de wereld van gereedschapsmachines bekend staat om uitstekende prestaties en hoge flexibiliteit, een baanbrekende oplossing voor gecombineerde buis-/plaatbewerking.

Met de LS5 presenteert BLM GROUP in Hannover een volledig geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzle-wisseling. Met de LS5 heeft BLM GROUP de modulariteit, die over het algemeen kenmerkend is voor hun machines, opnieuw naar een hoger niveau getild. De LS5 kan worden geconfigureerd met een longitudinale of horizontale palletwisselaar voor verschillende plaatformaten en een automatische buissnijmodule die werkt met dezelfde laserkop en dezelfde bewegingsassen.

Het 5-assige lasersnijsysteem LT-FREE, dat maximale flexibiliteit biedt bij het 3D lasersnijden van gebogen buizen, vlakke en diepgetrokken plaatdelen en lassamenstellingen, is opnieuw een representatief voorbeeld van de gecombineerde bewerking van buis- en plaatmateriaal, gecombineerd in ťťn enkel systeem. Het idee om twee robots te gebruiken voor het lasersnijden van kleine onderdelen en gebogen buizen, maakt dit systeem bijzonder flexibel en geschikt voor bewerkingen die niet mogelijk zijn met andere systemen in deze vorm.

Dankzij de extreem hoge bewegingsvrijheid van de 5-assige snijkop in combinatie met de robot kan de LT-FREE gebogen buisdelen over het hele oppervlak in ťťn keer zonder productie onderbreking bewerken. De verschillende laad- en losmogelijkheden, inclusief de complete bin-picking detectie, maken dit systeem bijzonder flexibel en geschikt voor vrijwel elke vorm van bewerking.

Bij de presentatie van BLM GROUP kan de Lasertube, synoniem voor buislasersnijden, niet ontbreken. Op haar stand op EuroBLECH toont BLM GROUP de gloednieuwe LT7, een innovatieve buislaser waarin dertig jaar praktische knowhow is verwerkt. De handling van buizen is snel en efficiŽnt, maar toch voorzichtig en delicaat om beschadiging van de oppervlakken te voorkomen. De Active-functies bieden eenvoudige oplossingen voor zeer complexe taken. De beschikbare softwaretoepassingen, zoals Artube CAD/CAM, helpen de operator in alle stadia van de programmerings- en productieprocessen en vertegenwoordigen een belangrijk aspect van het succes van de hele Lasertube-familie.

Van het uitgebreide programma buisbuigmachines toont BLM GROUP op de EuroBLECH de E-TURN. De E-TURN biedt een hoge flexibiliteit bij het buigen van metalen buizen, die vaak wordt gekopieerd maar nog niet door anderen is geŽvenaard. De B-RIGHT- en B-TOOL-technologieŽn maken het mogelijk dat iedere buis vanaf het begin van het productieproces compleet volgens specificatie wordt gemaakt, hetgeen het leiderschap van BLM GROUP in deze traditionele sector bevestigd.

B-RIGHT en B-TOOL zijn concrete voorbeelden van de successen die BLM GROUP de afgelopen jaren heeft geboekt met de integratie van de verschillende technieken die worden gebruikt bij de vervaardiging van gebogen buisproducten, van lasersnijden tot buigen. Door de productie met Protube Enterprise te volgen, behalen klanten van BLM GROUP de best mogelijke resultaten op het gebied van efficiŽntie en productiviteit.

Naast Protube Enterprise demonstreert BLM GROUP op haar stand ook haar softwarepakket BLMelements. BLMelements is onder meer van toepassing op de CAD/CAM-software Artube, die het lasersnijproces vergaand vereenvoudigt, zelfs bij veeleisende opgaves. Dit geldt echter ook voor het VGP3D-systeem voor het plannen en simuleren van buigprogramma's, voor oplossingen voor het berekenen van productietijden en -kosten en voor het simuleren van de bewerkingsprocessen tot aan de online services die beschikbaar zijn voor klanten van BLM GROUP.

Ingezonden door BLM GROUP, 01/10/2018


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen