Slimmer intern transport met efficiŽnte geautomatiseerde trucks

Toyota Material Handling brengt een nieuwe en uitgebreide reeks geautomatiseerde magazijntrucks op de Europese markt. Deze geautomatiseerde trucks passen bij Toyotaís lean methode en zijn ontworpen om repetitieve palletbehandeling te automatiseren. Toyota biedt oplossingen met een stapsgewijze benadering of volledige systeemomvorming en geeft zo een nieuwe dimensie aan productiviteit.

De nieuwe Autopilot-serie omvat elektrische pallettrucks (LAE250), stapelaars (SAE160), reachtrucks (RAE160-250), stapelaars met tegengewicht (OAE120CB) en zware trekkers (TAE500) voor alle gangbare toepassingen: pallettransport, blokstapelen, opslag op grote hoogte en trekken.

Automatisering optimaliseert de goederenstroom, terwijl schade, tijdverlies en kosten zo veel mogelijk worden beperkt. Werknemers komen beschikbaar om complexere taken te verrichten in plaats van repetitieve processen. Geautomatiseerde palletbehandeling vergt ook minder onderhoud en energie en draagt bij aan de productiviteit en veiligheid, waardoor de investering doorgaans binnen twee jaar wordt terugverdiend.

Precieze navigatie

De Autopilot-trucks van Toyota ondersteunen twee uiterst nauwkeurige en adaptieve navigatietechnologieŽn (natuurlijke en reflectornavigatie), die ook als een dubbel systeem gecombineerd kunnen worden. In het laatste geval kunnen de trucks zich voor het ene deel van het magazijn op reflectors richten en voor een ander deel de magazijnomgeving als herkenningspunt gebruiken.

Veilige en nauwkeurige palletbehandeling

De Autopilots zijn geprogrammeerd om alle taken veilig te verrichten en naast handmatige bestuurders te werken. De ingebouwde veiligheidsscanners en obstakelherkenners voorkomen botsingen door te reageren wanneer obstakels het pad van de trucks kruisen. Lastsensors en zichtcameraís zorgen verder voor een nauwkeurige en veilige lastbehandeling.

Intelligente communicatie

Alle Autopilot-trucks worden bediend door de Order Manager, die Toyota in eigen bedrijf heeft ontworpen. Deze software werkt zelfstandig of als een communicatielaag tussen de magazijnbeheer- en productiesystemen. Dankzij intelligente vlootcontrole en integratie met ERP/WMS houdt de Order Manager de goederenopslag, de orders, het verkeer en de doorstroming in de gaten.

Slim opladen

De Autopilots kunnen uitgerust worden met lithium-ion batterijen die tot 30% energie-efficiŽnter zijn en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderen. Tussen twee taken in kunnen de trucks zichzelf snel automatisch opladen zonder dat personeel of oplaadruimtes noodzakelijk zijn. Het proces is dus volledig geautomatiseerd.

De Autopilot-serie is gebaseerd op de beproefde magazijntrucks van Toyota en wordt volledig ondersteund door het servicenetwerk van Toyota Material Handling Europe. Professionele diensten, zoals systeemondersteuning, afhandeling van wijzigingsverzoeken en preventief systeemonderhoud, zijn inbegrepen om voor een maximaal investeringsrendement te zorgen.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 02/01/2018


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

En/of u kan zich inschrijven voor onze maandelijkse thematische nieuwsbrieven

Agenda

Solids Antwerp 2018, Antwerp Expo, 17-18/10/18
Aquarama, Brabanthal Leuven, 25/10/18
Euroblech, Hannover, 23-26/10/18
Prototyping 2018, Kortrijk Xpo, 7-8/11/18
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen