EcoVadis rekent Toyota Material Handling Europe tot beste twee procent van de wereld

EcoVadis, de vooraanstaande organisatie die toezicht houdt op de duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens, rekent Toyota Material Handling Europe (TMHE) tot de beste leveranciers ter wereld (top twee procent) wegens zijn transparantie over duurzaamheidsonderwerpen. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten is dat goed nieuws.

De eisen die aan bedrijven worden gesteld om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren, nemen elk jaar toe. Om hun ambitieuze doelen te bereiken, moeten deze ondernemingen samenwerken met leveranciers die duurzaamheid op dezelfde manier benaderen. Gezien deze onvermijdelijkheid voor het bedrijfsleven is het des te aangenamer dat EcoVadis gunstig over onze gerapporteerde prestaties oordeelt.

Transparantie, duurzame productie en voortdurende verbetering (Kaizen) vormen de basis van alles wat we bij Toyota Material Handling doen. Ons streven naar duurzaamheid gaat zelfs heel wat jaren terug en vindt zijn oorsprong in het eerste milieuactieplan van ons moederbedrijf (Toyota Industries Corporation), dat in 1993 werd opgesteld. Als grootste heftruckfabrikant ter wereld heeft Toyota een grote maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid. Het feit dat EcoVadis ons zijn goedkeuring geeft, betekent dus dat we de juiste aanpak volgen.

Het ontwikkelen van een verantwoorde duurzaamheidsaanpak doen we niet alleen. Samen met onze werknemers, klanten en partners, van wie sommigen al vooroplopen om hun voetafdruk op deze planeet te verkleinen, spannen we ons daarvoor in. Alleen als we hun prioriteiten en doelen begrijpen, kunnen we voor een veilige werkomgeving zorgen en samen aan een duurzamere planeet bijdragen.

EcoVadis is ís werelds belangrijkste toezichthouder op de duurzaamheid van het bedrijfsleven: 24.000 bedrijven uit 145 sectoren in 95 landen over de hele wereld hebben zich op de diensten van EcoVadis geabonneerd. Daaronder bevinden zich meer dan 100 multinationals die EcoVadis gebruiken om toezicht op hun leveranciers te houden.

www.ecovadis.com

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 30/03/2015


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen