Nieuwe, automatisch geleide voertuig van Toyota Material Handling

Automatisering van activiteiten zorgt niet alleen voor betere processen, maar verhoogt ook de productiviteit en kostenefficiŽntie. De nieuwe Autopilot TAE050 van Toyota Material Handling Europe, die op de vakbeurs IMHX in Groot-BrittanniŽ werd geÔntroduceerd, vereenvoudigt, standaardiseert en optimaliseert de werkzaamheden van klanten. Deze voordelige oplossing kan eenvoudig geÔnstalleerd worden en is in een mum van tijd operationeel.

Lasten van minder dan 500 kg worden vaak met transpalletten vervoerd en veel klanten zijn op zoek naar eenvoudige manieren om dit soort processen en gebruik van personeel te optimaliseren. De TAE050-lastdrager met telescooparm kan maximaal 500 kg trekken, waardoor werknemers geen repetitief werk meer hoeven te doen en zich op complexere taken kunnen richten. In krappere ruimtes is de compacte trekkeruitvoering ideaal om lichtere lasten te vervoeren. En wanneer sprake is van kleinere voorwerpen, zoals bij orderverzamelen, kunnen de met bouten te bevestigen rekken een ideale oplossing zijn.

Een van de grootste voordelen van de Autopilot TAE050 is het installatiegemak. De TAE050 volgt een magneetstrip op de vloer en krijgt onderweg opdrachten via de vloermarkeringen naast de geleidetape. Na het bepalen van de materiaalstroom en de laad- en losstations worden de tape en markeringen op de vloer geplakt en wordt de machine gestart. Afhankelijk van het werk en de behoeften, kunnen de opdrachten variŽren van heel eenvoudig, zoals Ďafremmení en Ďstoppení, tot meer geavanceerde taken. Met behulp van Excel kunnen commandoís als ter plaatse draaien, op een vooraf bepaalde snelheid rijden en geluidsactivering geprogrammeerd worden. Dit zorgt voor een eenvoudig automatiseringssysteem met een hoge mate van flexibiliteit en een constant productieniveau.

ďWij hebben de Autopilot TAE050 eind vorig jaar geÔntegreerd in de productielijn, waar het voertuig nu naast de assemblagelijn rijdt om lege onderdelendragers naar de kittingruimte te retournerenĒ, zegt Peter Carlsson, directeur Operations van Toyota Material Handlingís Zweedse productiedivisie. ďVroeger hadden we ťťn fulltime werknemer die dit repetitieve werk deed, maar die moest regelmatig voorrang geven aan andere taken. Omdat de lege dragers zich opstapelden, veroorzaakte dat problemen aan het einde van de assemblagelijn. Wij zijn uiterst tevreden met de TAE050Ē, vervolgt Peter, ďomdat het een eenvoudig en flexibel systeem is dat ons de mogelijkheid biedt om snelle veranderingen naar aanleiding van onze Kaizen-activiteiten door te voeren. Het garandeert bovendien de veiligheid en bezorgt onze werknemers minder stress.Ē

Omdat de veiligheid vooropstaat, werkt dit vorkloze systeem zeer nauwkeurig. Om ongevallen en schade te voorkomen, stopt het systeem wanneer het dichtbij een obstakel of persoon ontdekt. De TAE050 volgt bovendien vaste routes en is niet onderhevig aan bestuurdersfouten.

ďDit simpele automatiseringssysteem ondersteunt onze lean filosofie. Het voertuig helpt om de processen, truckvloten en personeelsefficiŽntie van onze klanten te optimaliseren, met een hogere productiviteit en lagere kosten als gevolgĒ, zegt Jakob Arvidson Klint, productmanager TAE050 van Toyota Material Handling Europe.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 13/10/2016, Foto: Toyota Material Handling Europe


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen