Co-act EGP-C wint iF Design Award

De SCHUNK Co-act EGP-C grijper is met de iF Design Award 2019 bekroond. De jury was overtuigd van het eenvoudige, duurzame design dat volledig in lijn is met de vereisten voor mens-robot-samenwerking.

De Co-act EGP-C is de eerste industriŽle grijper die door de DGUV voor mens-robot-samenwerking is gecertificeerd. Dit certificaat vereenvoudigt de veiligheidscontrole voor collaboratieve toepassingen en verkort de tijd die nodig is om het volledige systeem te certificeren. De compacte tweevinger-parallelgrijper die wordt geleverd met een afdekkap voor botsingsbescherming, dekt een breed scala aan toepassingen: van de montage van kleine onderdelen in de productie van elektronica en consumentengoederen tot montagetoepassingen in de auto-industrie.

De EGP-C Co-act voldoet aan de vereisten van ISO/TS 15066 en is zodanig ontworpen dat mensen niet gewond kunnen raken. Een veilige stroombegrenzing zorgt ervoor dat op een betrouwbare manier wordt voldaan aan de vereisten voor collaboratieve toepassingen. De grijper kan heel eenvoudig worden aangedreven via digitale I/O. Door de bedrijfsspanning van 24 V DC is de grijper ook geschikt voor mobiel gebruik.

De Co-act EGP-C grijper is nu dus met de iF Design Award 2019 bekroond. De iF Design Award die werd opgericht in 1953, wordt over heel de wereld erkend en gerespecteerd.

Ingezonden door Schunk Intec, 05/03/2019


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen