Toyota Material Handling presenteert Smart Dynamics op CeMAT 2016

Met Smart Dynamics presenteert Toyota Material Handling de ultieme manier om intern transport veiliger en efficiŽnter te maken: Toyota-heftrucks worden met een netwerk verbonden met behulp van de I_Site-technologie van Toyota en worden zo Smart Trucks, waarmee klanten het rendement van hun trucks en bestuurders kunnen opvolgen, de veiligheid kunnen verbeteren en de kosten kunnen drukken.

Smart Dynamics is een unieke manier om het interne transport efficiŽnt te organiseren door alle activiteiten van heftrucks en bestuurders te monitoren. De I_Site-technologie van Toyota kan worden toegepast op het volledige Toyota-gamma Ė ook goedgekeurde tweedehandstrucks kunnen ermee worden uitgerust. Het resultaat zijn ĎSmart Trucksí die voortdurend gegevens verzenden en ontvangen via standaard telecommunicatienetwerken.

Op die manier kan via zogeheten TABís allerhande informatie worden geraadpleegd in het I_Site-webportaal of de mobiele app. De TABís geven informatie over de benutting van de heftruck, de status van de batterij en tal van andere elementen die een volledig beeld van de activiteiten schetsen.

Een goed voorbeeld daarvan is de TAB Ďcertificaat en toelating bestuurdersí. Daarmee kunnen klanten bepalen welke trucks iedere bestuurder mag besturen en die trucks een pincode geven voor bevoegde bestuurders. I_Site heeft ook een TAB die een voorafgaande controle verplicht voor de truck gebruikt kan worden.

Aangezien de kostprijs van botsingen in veel activiteiten erg groot is, is een TAB die schokken registreert essentieel. Ze kunnen worden ingedeeld van licht tot zwaar en indien nodig kan er een gevolg aan worden verbonden Ė zo kan een truck worden stilgelegd voor verdere analyse. Dat soort veiligheidsfunctie is even nuttig in kleine organisaties als in grotere bedrijven. Dankzij de mobiele app wordt immers meteen de verantwoordelijke manager verwittigd, waar hij of zij zich ook bevindt.

Het aantal beschikbare TABís breidt voortdurend uit. Zo zijn nu ook gegevens over de onderhoudskosten uit de onderhoudssystemen van Toyota beschikbaar. Een van de innovaties in ontwikkeling is het benchmarken van een truckvloot Ė daarmee kunnen bestuurders bijvoorbeeld hun benuttings- en schokniveaus vergelijken met die van andere gebruikers.

Het concept achter Smart Dynamics is dat de informatie van TABís in I_Site, waar vandaag overal ter wereld Toyota-trucks mee worden uitgerust, klanten in staat stelt om zich te focussen op andere aspecten van hun activiteiten, zoals veiligheid, normen voor bestuurders en benuttingsniveaus. Op basis daarvan kunnen ze bijvoorbeeld beslissen om bijkomende opleiding te verstrekken, informatie te delen met bestuurders of de beschikbaarheid van trucks beter te plannen om de efficiŽntie te vergroten en de kosten te drukken.

Toyota Material Handling presenteert nog tot 3 juni het concept Smart Dynamics in de koepel in Paviljoen 32 in Hannover. Daar ontdekken bezoekers alle mogelijkheden van Smart Trucks en kunnen ze meer inlichtingen vragen aan de specialisten van Toyota. We nodigen ook iedereen uit om zijn wensen en suggesties voor Smart Dynamics kenbaar te maken.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 13/06/2016


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen