German Design Award 2018 voor reachtruck in BT Reflex R-serie

Het toonaangevende reachtruckmodel in de BT Reflex R-serie van Toyota Material Handling is bekroond met de German Design Award 2018. De strakke en functionele vormgeving was goed voor een onderscheiding in de categorie Excellent Product Design.

De German Design Award is de belangrijkste internationale prijs van de German Design Council, die uit een internationale jury bestaat en unieke designs bekroont die meerwaarde bieden.

“Voor mij staat bij het ontwerp van vorkheftrucks de mens centraal. Het is voor ons de uitdaging om in het feitelijke ontwerp de goede ergonomische eigenschappen tot uitdrukking te laten komen, zodat de bestuurder daar maximaal profijt van heeft”, zegt Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe. Al sinds 1995 werkt hij continu aan verbetering van de truck.

De BT Reflex-reachtruck heeft een lange geschiedenis en was aanvankelijk voorzien van een eenvoudig interieur. Toen in de jaren 70 en 80 in diverse sectoren de filosofie opkwam om in te spelen op de behoeften van de klant en producten te ontwerpen waarbij de gebruiker centraal staat, werd het design van BT verbeterd en kwam het accent te liggen op het comfort van de bestuurder. Dit leidde in 1982 bij de BT1350E-reachtruck tot de eerste iF Design Award voor uitstekende ergonomie. Door de jaren heen zijn de modellen verbeterd volgens het Kaizen-principe (continue verbetering) van Toyota.

Toyota Material Handling werd eerder al onderscheiden met de German Design Award 2016 voor de BT Levio P-serie.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 29/10/2017


Feel free to share

Newsletter Logistiek

VDW

METAV 2018

Van de laatste technologieën in traditionele productietechnieken tot nieuwe oplossingen voor Industrie 4.0 - ze komen allemaal aan bod op de vakbeurs METAV, van 20 tot 24 februari 2018 in Dusseldorf.
Naast het hoofdthema metaalbewerking heeft de beurs speciale zones met aandacht voor kwaliteitscontrole, additive manufacturing, molding en medical.
Meer info en inschrijving: www.metav.com

Start To Make Smarter

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEM’s en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers.
Het event omvat kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers. Dit jaar wordt voor de eerste maal ook de POM Late Shift georganiseerd.
Registreer u (en uw collega's)