Vorkheftrucks zoals je ze nog nooit hebt gezien

In 2014 organiseerde Toyota Material Handling Europe een inspirerende ontwerpwedstrijd voor industriŽle trekkers. Twee jaar later vraagt TMHE opnieuw aan Europese studenten, inclusief mensen die in 2015 afstuderen, om dit maal het ontwerp van Toyotaís marktleidende vorkheftrucks aan te passen of radicaal te veranderen.

Tijdens de vorige editie van de Design Competition vroeg Toyota Material Handling Europe getalenteerde ontwerpstudenten en afgestudeerden om de industriŽle trekkers van het bedrijf te transformeren. Voor de wedstrijd van 2016 luidt de opdracht voor ontwerpers in spť om aan te geven hoe onze vorkheftrucks een metamorfose kunnen ondergaan. De vorkheftrucks van Toyota, die vooral geschikt zijn voor buitenwerkzaamheden en bekend staan om hun productiviteit, genieten een uitstekende reputatie bij afnemers, maar kunnen desondanks altijd verbeterd worden. Europese ontwerpstudenten en afgestudeerden worden uitgedaagd om een vorkheftruck te ontwikkelen die we nog nooit hebben gezien door hun verbeelding en vindingrijkheid toe te passen.

Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe: ďWe willen dat ze met alle toegestane middelen aan deze opdracht werken. Iedere student of afgestudeerde moet zich volledig vrij voelen om datgene te maken wat volgens hem of haar conceptueel en/of esthetisch het beste is. Maar er is ťťn voorbehoud. Bij hun scheppende arbeid moeten de ontwerpers rekening houden met de traditie van Toyota en de kernwaarden van onze producten (veiligheid, duurzaamheid, productiviteit, bestuurbaarheid en eenvoud).Ē

De winnaar van de tweede editie van de Toyota Logistic Design Competition ontvangt een prijs van 5.000 euro in contanten. De nummers twee en drie worden ook beloond voor hun inspanningen. De beslissing ligt bij een jury bestaande uit deskundigen en vakmensen uit de sector. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst en prijsuitreiking in februari 2016. Op de vakbeurs CeMAT 2016 worden vervolgens schaalmodellen van de winnende inzendingen gepresenteerd.

De wedstrijd begint op 19 mei en de inzendingstermijn sluit op 18 oktober 2015.

design.toyota-forklifts.eu

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 21/05/2015


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen