Nieuwe fabriek Nippon Shokubai in Zwijndrecht

Het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai heeft op dinsdag 2 oktober 2018 zijn nieuwe fabriek in de Antwerpse haven geopend. De investering behelst de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van superabsorberende polymeren met een capaciteit van 100.000 ton/jaar. Daarnaast investeerde het bedrijf in een nieuwe productievestiging voor acrylzuur van 100.000 ton/jaar.

De nieuwe fabriek behelst een omvangrijke investering van 350 miljoen euro in de vestiging in Zwijndrecht. Het project levert 70 extra jobs op en verzekert de verankering van Nippon Shokubai in de Antwerpse Haven op lange termijn.

Nippon Shokubai is een Japans chemiebedrijf, opgericht in 1941, dat wereldleider is in de productie van acrylzuur en superabsorberende polymeren (SAP) voor een brede waaier aan toepassingen waaronder luiers en incontinentiematerialen. Het Japanse bedrijf is een koploper in technologische innovaties, heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers en beschikt over productie-installaties in Japan, China, IndonesiŽ, Singapore, de Verenigde Staten en BelgiŽ. De vestiging in Zwijndrecht, tevens de Europese hoofdzetel, is opgestart in 1999 en telt momenteel 165 personeelsleden.

© Productivity.be, 02/10/2018


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen