Automation Markup Language (AML)

AML is een gestandaardiseerd dataformaat voor het uitwisselen van informatie over objecten in een fabriek. Van de kleinste schroef tot een complete assemblagecel - ze kunnen alle objecten zijn in AML. Bij de digitalisering van een productie-omgeving helpt AML om op een eenduidige manier alle relevante data van objecten vast te leggen en uit te wisselen

De Automation Markup Language stelt ingenieurs in staat om informatie over objecten uit te wisselen tussen verschillende disciplines en hun softwarepakketten (design, PLC, HMI...). AML is gebaseerd op XML en maakt het mogelijk om alle relevante aspecten van een object eenduidig te omschrijven. Objecten kunnen op hun beurt meerdere bijkomende objecten omvatten en/of zelf onderdeel zijn van een groter object. Een schroef is onderdeel van een grijper die op zijn beurt deel uitmaakt van een robot die dan weer in een robotcel opgesteld staat.

Voor het omschrijven van de verschillende aspecten maakt AML gebruik van bestaande standaarden als CAEX, COLLADA en PLCopen XML.

AML werd ontwikkeld op initiatief van Daimler, in samenwerking met KUKA, ABB, Rockwell Automation en Siemens. Het formaat wordt beheerd door de neutrale organisatie AutomationML.

© Productivity.be


Feel free to share

Aanpasbare massaproductiecellen

Omron laat op Hannover Messe zien hoe de toekomst van productieprocessen innovatiever kan worden gemaakt en ondersteunt daarmee het thema Connect & Collaborate. Bezoekers van de Omron-stand (hal 9, F24) kunnen ervaren hoe de Omron-technologie flexibele robotcellen, acquisitie van gegevens, gegevensintelligentie en AI ondersteunt om veelzijdige aanpasbare massaproductiecellen mogelijk te maken, voor een verschuiving van 'geproduceerd voor de verkoop' naar 'geproduceerd voor mij'.

Agenda

Hannover Messe, 23-27/4/18
Advanced Engineering 2018, Flanders Expo Gent, 16-17/5/18
Achema, Frankfurt am Main, 11-15/6/18
Sensor+Test, Nürnberg, 26-28/6/18
Meer

Hannover Messe 2018

www.hannovermesse.de


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen