Automation Markup Language (AML)

AML is een gestandaardiseerd dataformaat voor het uitwisselen van informatie over objecten in een fabriek. Van de kleinste schroef tot een complete assemblagecel - ze kunnen alle objecten zijn in AML. Bij de digitalisering van een productie-omgeving helpt AML om op een eenduidige manier alle relevante data van objecten vast te leggen en uit te wisselen

De Automation Markup Language stelt ingenieurs in staat om informatie over objecten uit te wisselen tussen verschillende disciplines en hun softwarepakketten (design, PLC, HMI...). AML is gebaseerd op XML en maakt het mogelijk om alle relevante aspecten van een object eenduidig te omschrijven. Objecten kunnen op hun beurt meerdere bijkomende objecten omvatten en/of zelf onderdeel zijn van een groter object. Een schroef is onderdeel van een grijper die op zijn beurt deel uitmaakt van een robot die dan weer in een robotcel opgesteld staat.

Voor het omschrijven van de verschillende aspecten maakt AML gebruik van bestaande standaarden als CAEX, COLLADA en PLCopen XML.

AML werd ontwikkeld op initiatief van Daimler, in samenwerking met KUKA, ABB, Rockwell Automation en Siemens. Het formaat wordt beheerd door de neutrale organisatie AutomationML.

© Productivity.be


Feel free to share

VDW

METAV 2018

Van de laatste technologieŽn in traditionele productietechnieken tot nieuwe oplossingen voor Industrie 4.0 - ze komen allemaal aan bod op de vakbeurs METAV, van 20 tot 24 februari 2018 in Dusseldorf.
Naast het hoofdthema metaalbewerking heeft de beurs speciale zones met aandacht voor kwaliteitscontrole, additive manufacturing, molding en medical.
Meer info en inschrijving: www.metav.com

Start To Make Smarter

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEMís en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers.
Het event omvat kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers. Dit jaar wordt voor de eerste maal ook de POM Late Shift georganiseerd.
Registreer u (en uw collega's)