Adamos: IIoT platform voor machinebouwers

ADAMOS (ADAptive Manufacturing Open Solutions) is een nieuwe joint-venture waarin DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT een neutraal platform willen ontwikkelen dat machinebouwers moet helpen bij de implementatie van het Industrial Internet of Things (IIoT). Het initiatief wordt voorgesteld op de vakbeurs EMO, waar andere machinebouwers uitgenodigd zullen worden om zich aan te sluiten.

Voor machinebouwers is er geen ontkomen meer aan de digitalisering. Ook wie het Industrial Internet of Things (IIoT) in de eerste plaats nog als een marketing hype beschouwt, en daar zijn goede redenen voor, wordt eerder vroeg dan laat geconfronteerd met de nood aan efficiënte oplossingen voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van data. In ADAMOS hebben een aantal Duitse bedrijven zich gegroepeerd om een platform te ontwikkelen dat leveranciersonafhankelijke tools zal aanbieden om deze uitdagingen op een efficiënte manier aan te gaan.

Het ADAMOS IIoT platform wordt ontwikkeld als een cloud service waarvan de partners gebruik zullen kunnen maken om hun eigen oplossingen te realiseren. Basisfunctionaliteiten zoals device connectivity, beveiliging, machine learning enz. zullen in het platform vervat zijn. Met die tools kunnen de bedrijven dan allerlei eigen software oplossingen ontwikkelen voor hun klanten. Het business model wordt opgevat als een digitale marktplaats waarin die klanten apps kunnen downloaden voor hun machines en toepassingen.

ADAMOS is opgericht door DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT. In de toekomst wil de joint-venture bijkomende partners aantrekken om het platform te laten evolueren tot een leveranciersonafhankelijke standaard voor de machinebouw.

© Productivity.be, 17/09/2017


Feel free to share

Newsletter Factory Automation

VDW

METAV 2018

Van de laatste technologieën in traditionele productietechnieken tot nieuwe oplossingen voor Industrie 4.0 - ze komen allemaal aan bod op de vakbeurs METAV, van 20 tot 24 februari 2018 in Dusseldorf.
Naast het hoofdthema metaalbewerking heeft de beurs speciale zones met aandacht voor kwaliteitscontrole, additive manufacturing, molding en medical.
Meer info en inschrijving: www.metav.com

Start To Make Smarter

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEM’s en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers.
Het event omvat kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers. Dit jaar wordt voor de eerste maal ook de POM Late Shift georganiseerd.
Registreer u (en uw collega's)