Adamos: IIoT platform voor machinebouwers

ADAMOS (ADAptive Manufacturing Open Solutions) is een nieuwe joint-venture waarin DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT een neutraal platform willen ontwikkelen dat machinebouwers moet helpen bij de implementatie van het Industrial Internet of Things (IIoT). Het initiatief wordt voorgesteld op de vakbeurs EMO, waar andere machinebouwers uitgenodigd zullen worden om zich aan te sluiten.

Voor machinebouwers is er geen ontkomen meer aan de digitalisering. Ook wie het Industrial Internet of Things (IIoT) in de eerste plaats nog als een marketing hype beschouwt, en daar zijn goede redenen voor, wordt eerder vroeg dan laat geconfronteerd met de nood aan efficiënte oplossingen voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van data. In ADAMOS hebben een aantal Duitse bedrijven zich gegroepeerd om een platform te ontwikkelen dat leveranciersonafhankelijke tools zal aanbieden om deze uitdagingen op een efficiënte manier aan te gaan.

Het ADAMOS IIoT platform wordt ontwikkeld als een cloud service waarvan de partners gebruik zullen kunnen maken om hun eigen oplossingen te realiseren. Basisfunctionaliteiten zoals device connectivity, beveiliging, machine learning enz. zullen in het platform vervat zijn. Met die tools kunnen de bedrijven dan allerlei eigen software oplossingen ontwikkelen voor hun klanten. Het business model wordt opgevat als een digitale marktplaats waarin die klanten apps kunnen downloaden voor hun machines en toepassingen.

ADAMOS is opgericht door DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT. In de toekomst wil de joint-venture bijkomende partners aantrekken om het platform te laten evolueren tot een leveranciersonafhankelijke standaard voor de machinebouw.

© Productivity.be, 17/09/2017


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

En/of u kan zich inschrijven voor onze maandelijkse thematische nieuwsbrieven

Agenda

Solids Antwerp 2018, Antwerp Expo, 17-18/10/18
Aquarama, Brabanthal Leuven, 25/10/18
Euroblech, Hannover, 23-26/10/18
Prototyping 2018, Kortrijk Xpo, 7-8/11/18
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen