Slimme reductiekast toont de weg naar de digitale toekomst

WITTENSTEIN alpha heeft op de Hannover Messe zijn nieuwe, slimme reductiekasten voorgesteld Ė reductoren met 'cynapse'. Zij beschikken over een geÔntegreerde sensormodule, die industriŽle 4.0-connectiviteit mogelijk maakt. Deze productpremiŤre is geÔntegreerd in de digitaliseringsstrategie, die de groep al meer dan tien jaar volgt.

WITTENSTEIN alpha GmbH lanceerde op de Hannover Messe 2019 als eerste fabrikant van componenten een serie slimme reductiekasten Ė reductoren met 'cynapse'. De innovatie zal beschikbaar zijn voor de alpha Premium-Line-reductiekasten vanaf de marktintroductie, waarna ze geleidelijk naar alle WITTENSTEIN alpha-series uitgebreid wordt. Uitwendig verschillen reductoren met 'cynapse' niet van de bestaande versies wat ontwerp, grootte of vorm betreft, zodat reeds ontworpen aandrijfoplossingen behouden kunnen blijven. Het verschil wordt gemaakt door een sensormodule die in de slimme reductor geÔntegreerd is.

Van reductiekast naar IIoT

De geÔntegreerde sensormodule maakt het mogelijk om via IO-Link variabelen uit het proces en de werkomgeving die tijdens het gebruik van invloed zijn op de reductiekast te identificeren, te meten en uit te voeren. De slimme reductoren bieden zo de mogelijkheid om parameters zoals temperatuur, trillingsgedrag, bedrijfsuren en installatiepositie te registreren en via de gestandaardiseerde connectiviteit van de IO-linkinterface en een IO-Link-Master tot op cloudniveau mee te delen. Daar Ė maar ook in de directe omgeving van de machine Ė kan deze informatie bijvoorbeeld voor Condition Monitoring of Predictive Maintenance gebruikt worden, om de beschikbaarheid en productiviteit van processen en installaties te verbeteren. Reductoren met 'cynapse' kunnen bijgevolg overal aangesloten worden: data stromen zowel naar onze eigen machine-infrastructuur als naar alle courante IIoT-platforms.

Ook andere geŽxposeerde stukken op de beursstand tonen aan dat WITTENSTEIN zich al geruime tijd inzet voor digitalisering en dit in verkoopbare toepassingen omgezet heeft, bijvoorbeeld het sensorische Galaxie-aandrijfsysteem, de modulaire servoaandrijving iTAS met webserver voor transportvoertuigen zonder bestuurder en het slimme aandrijfsysteem met industriŽle 4.0-connectiviteit voor zware elektrische schroevendraaiers. De nieuwe slimme reductiekasten vormen nu een volgende mijlpaal op de weg van WITTENSTEIN van aandrijffabrikant en mechatronicagroep naar 'Leader in Cybertronics'.

Digitalisering in een ondernemende en sociale context begrijpen

Technologisch leiderschap is een centraal thema bij WITTENSTEIN. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, geeft de groep actief vorm aan de digitale transformatie. WITTENSTEIN is al in 2012 met de eerste zichtbare projecten in de fabriek Fellbach bij Stuttgart in de productiewereld van de toekomst van start gegaan. Het 'Digitalization Center', opgericht in 2016 en ondertussen de thuisbasis van ongeveer 30 specialisten op het vlak van sensorsystemen, elektronica, software, data en cloud, zet dit succesverhaal voort. Ze volgen een digitaliseringsstrategie die vier belangrijke richtingen op het pad van de groep van aandrijffabrikant en mechatronicagroep naar 'Leader in Cybertronics' definieert: end-to-end digitalisering van de WITTENSTEIN-producten, gedigitaliseerde productie van de toekomst, digitale interactie met de klant en integratief ontwerp van een digitale werkcultuur. WITTENSTEIN is bijgevolg een van de pioniers van de digitale transformatie met uitgebreide kennis van productieprocessen, montageprocessen, logistieke processen en goederenbeheersprocessen.

Ingezonden door Wittenstein, 05/04/2019


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen