Unieke en uitgebreide lithium-ionassortiment

Toyota Material Handling blijft zich met de uitbreiding van zijn lithium-ionassortiment elektrische heftrucks richten op innovatie en energieoplossingen. Het uitgebreide assortiment omvat de 48-volts elektrische vorkheftrucks en reachtrucks. Toyota Material Handling biedt hiermee het breedste assortiment heftrucks met lithium-ionbatterij en kan een groot aantal sectoren in de maakindustrie en logistiek met vertrouwen oplossingen bieden.

Het eerste lithium-ionassortiment, dat door Toyota Material Handling Europe in 2013 werd ontwikkeld, bestond uit drie magazijntrucks: de elektrische pallettrucks BT Levio LWE en LPE en de BT Optio OSE-orderverzameltrucks. Nu is dat assortiment uitgebreid met vijf nieuwe series: elektrische stapelaars (BT Staxio SPE en SWE), reachtrucks (BT Reflex RRE), industriŽle trekkers (BT Movit TSE) en de Traigo 48, de eerste elektrische vorkheftrucks met lithium-ionbatterij.

ďInvesteren in lithium-ion is investeren in de toekomstĒ, zegt Craig Walby, Director Product Management van Toyota Material Handling Europe. ďOnze eigen klanten bieden we hiermee op milieuvriendelijke wijze een lager energieverbruik, een hogere productiviteit en eenvoudiger intern transport.Ē

De lithium-ionbatterij is vooral voordelig bij werk in meerploegendienst. Omdat de batterij bij elke gelegenheid kan worden opgeladen (opportunity charging) hoeft deze niet meer te worden vervangen en zijn ook geen reservebatterijen of oplaadruimten meer nodig. De batterij kan tijdens pauzes gewoon worden opgeladen. Ook hebben lithium-ionbatterijen geen onderhoud nodig, waardoor onnodige stilstandtijd uiteindelijk tot een minimum wordt beperkt, wat weer tot een hogere productiviteit leidt.

Verder is aangetoond dat lithium-ionbatterijen 30% energie-efficiŽnter zijn dan loodbatterijen, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk lager is en bovendien op de energiekosten wordt bespaard. Lithium-ionbatterijen gaan drie- tot vier keer langer mee dan loodbatterijen, waardoor ze zowel economisch als ecologisch een goede investering zijn.

Op de CeMAT, die van 31 mei tot en met 3 juni plaatsvindt in Hannover, worden voor het lithium-ionassortiment nieuwe verbeterde omstandigheden gepresenteerd. Ook zal Toyota Material Handling Europe zijn andere doelstellingen en resultaten presenteren met betrekking tot nieuwe energie. Hierbij gaat het onder andere om de ontwikkeling van waterstofcelvoertuigen en de 1ZS-motor voor de Tonero-heftrucks met contragewicht; deze motor is zelfs energie-efficiŽnt onder zware rijomstandigheden, waarbij het verbruik normaal gesproken tot 35% hoger ligt. Ontdek op de CeMAT hoe Toyota Material Handling op het gebied van innovatieve energieoplossingen het voortouw neemt.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 29/02/2016


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen