Toyota Logistic Design Competition wil logistiek voor elektronische handel radicaal veranderen

‘Package Delivery. Join the revolution’ is dit jaar het thema van de Toyota Logistic Design Competition (TLDC 2018). Toyota Material Handling Europe is nu op zoek naar vooruitstrevende Europese ontwerpers om de logistieke uitdaging van pakketbezorging in de toekomst aan te gaan.

De ontwerpwedstrijd van dit jaar speelt in op de trend dat klanten niet alleen online beslissingen nemen, maar ook steeds meer online kopen. Omdat elektronische handel de norm wordt, moet absolute prioriteit worden gegeven aan korte levertijden, maar wegens onderliggende factoren, zoals verkeerdrukte, is dat niet altijd haalbaar.

Toyota daagt ontwerpstudenten nu uit om het traditionele distributie-idee los te laten en een snelle, duurzame en revolutionaire oplossing te bedenken die een directe bezorging mogelijk maakt en de laatste kilometer tot de klant optimaliseert. De deelnemers worden aangemoedigd om toekomstgericht te denken en rekening te houden met trends in de sector, maar zich ook door Toyota’s geschiedenis en innovatie te laten inspireren.

“Toen we vier jaar geleden met de Toyota Logistic Design Competition (TLDC) begonnen, hadden we niet verwacht dat Europese ontwerpstudenten en pas afgestudeerden er zo veel interesse voor zouden hebben. Drie deelnemers aan de vorige edities zijn momenteel werkzaam in het Design Center: een dialoog aangaan met jonge ontwerpers, is onze manier om voortdurend open te blijven staan voor allerlei nieuwe ideeën”, zegt Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe.

De wedstrijd is vanaf nu geopend en de sluitingsdatum voor het indienen van inzendingen is 22 oktober 2017. Alle Europese ontwerpstudenten en pas afgestudeerden (2017) worden uitgenodigd om deel te nemen. Ze maken kans op een geldprijs (waaronder een hoofdprijs van € 5.000 en een First People’s Award), terwijl de winnende ontwerpen op de vakbeurs CeMAT 2018 in Hannover tentoon worden gesteld.

tldc.toyota-forklifts.eu

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 10/04/2017


Feel free to share

Start To Make Smarter

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEM’s en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers.
Het event omvat kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers. Dit jaar wordt voor de eerste maal ook de POM Late Shift georganiseerd.
Registreer u (en uw collega's)
VDW

METAV 2018

Van de laatste technologieën in traditionele productietechnieken tot nieuwe oplossingen voor Industrie 4.0 - ze komen allemaal aan bod op de vakbeurs METAV, van 20 tot 24 februari 2018 in Dusseldorf.
Naast het hoofdthema metaalbewerking heeft de beurs speciale zones met aandacht voor kwaliteitscontrole, additive manufacturing, molding en medical.
Meer info en inschrijving: www.metav.com