Lokaliseren van producten en gereedschappen

Fabrikant van plaatbewerkingsmachines Trumpf heeft op EuroBlech in Hannover de Digital Transformation Award gewonnen voor zijn nieuwe indoor localisatiesysteem Track&Trace. Het systeem biedt transparantie in productieprocessen door producten, en eventueel ook gereedschappen, op elk moment zeer precies te lokaliseren.

Als lotgroottes kleiner worden, wordt het steeds moeilijker om bij te houden waar elk order zich in de productie bevindt. Om dat op te lossen heeft Trumpf Track&Trace ontwikkeld – een indoor lokalisatiesysteem dat qua werking sterk analoog is aan het globale GPS-systeem. Het systeem werd deze week voorgesteld op EuroBlech en kaapte er meteen de Digital Transformation Award weg.

Track&Trace bestaat uit een reeks markers die op producten, goederendragers en/of gereedschappen aangebracht kunnen worden. Daarnaast zijn er de satellieten – toestellen die aan het plafond of aan de muren bevestigd worden. Elke marker heeft aan de signalen van drie van die satellieten genoeg om via triangulatie heel nauwkeurig zijn positie te bepalen. Medewerkers kunnen de posities van de markers vervolgens raadplegen via hun pc of een mobiel toestel. Een software houdt bij welke producten of gereedschappen met elk van de markers verbonden zijn.

Track&Trace is gebaseerd op de Ultra-wide band technologie (UWB). Dat maakt de oplossing nauwkeurig, snel en robuust – ideaal dus voor industriële omgevingen.

© Productivity.be, 26/10/2018, Foto: Trumpf


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Indumation, Kortrijk Xpo, 6-8/2/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
Meer

Automation next level

Voor de 5-de editie gaat Indumation.be next level, met naast industriële automatisering, innovatie en optimalisatie veel aandacht voor software, apps, AR/VR, Big Data, IoT, artificial intelligence, blockchaintechnologie, beveiliging en integratie.
Bezoek er meer dan 180 exposanten, expert classes, het Connectivator event en de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Klik hier voor gratis registratie voor u en uw team


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen