PROTOTYPING en MNE voortaan samen in één beursconcept

In 2020 bundelen twee gevestigde en succesvolle beursconcepten hun krachten in Kortrijk Xpo. Op 5 en 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.

Op het tweedaags event Prototyping laten industriële designers en engineeringteams zich inspireren door een breed spectrum leveranciers van prototypingtechnologie, materialen, software en dienstenverleners. Geruggensteund door Howest Industrial Design brengt Prototyping jaarlijks een beursforum, aangevuld met inspirerende sessies over goed geïntegreerde productontwikkeling en innovatie met onder meer case studies in de thematieken van product design, materialencombinaties, additive manufacturing, circular economy, electronics, VR/AR enz. Tijdens de laatste editie in 2018 mocht de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers verwelkomen.

Op zijn beurt vormt MNE met een 150-tal exposanten en net geen 3.000 bezoekers, het traditionele netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Productie- en engineeringteams treffen er een uitvoerig scala slimme bewerkingstechnologie, industriële toelevering, co-creatie, machinemaintenance en aan- en afvoerautomatisering aan.

Met het samenbrengen van beide concepten brengen de organisatoren dan ook een heel bewust statement. De korte vermarkttermijn van nieuwe industriële producten en de toenemende mass customization vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘Advanced Prototyping’ en ‘Industrial production technology from A-Z’ van respectievelijk Prototyping 2020’ en ‘MNE 2020’ zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst!

www.networkevent.be/mne/nl

www.prototypingxpo.com

Ingezonden door Invent Media, 11/03/2019, Foto: KORTRIJK XPO


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen