VloeistofringvacuŁmpomp met dubbele frequentieregelaar

Met de LRP 700-1000 VSD+ lanceert Atlas Copco een nieuwe generatie vloeistofringvacuŁmpompen die een nieuwe norm zetten in energie-efficiŽntie. De pompen zijn uitgerust met een dubbele frequentieregelaar om energie te besparen en tegelijk een stabiele werking te verzekeren.

De twin VSD Ė zo noemt Atlas Copco het nieuwe concept met twee frequentieregelaars (Variable Speed Drives) in de nieuwe reeks vloeistofringvacuŁmpompen. Het systeem laat toe om maximaal te besparen op het energie- en waterverbruik en toch stabiliteit te garanderen in een ruim werkingsgebied.

Met de eerste drive wordt de snelheid van de pomp geregeld in functie van de vraag naar vacuŁm, wat de basis is voor energiebesparing. Met de tweede snelheidsregelaar, die op de waterpomp staat, wordt ervoor gezorgd dat het water in de pomp netjes een ring blijft vormen, ongeacht de snelheid van de eerste frequentieregelaar. Het stabiel houden van de ring water tegen de rand van de pomp is immers cruciaal voor een goede werking.

De pomp is verder uitgerust met de MkV Elektronikon controller die informatie biedt over status en alarmen. Via SMARTLINK kan die info ook vanop afstand beheerd worden.

© Productivity.be, 05/03/2019


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen