Hoge brandstofefficiŽntie en prima rijprestaties

Toyota Material Handling blijft investeren in lean-technologieŽn: het complete Tonero-assortiment is nu uitgerust met efficiŽntere en schonere motoren die echter niet inboeten aan vermogen. Klanten hebben de keus uit diesel- en lpg-motoren met koppelomvormer- of hydrostatische aandrijving. Alle trucks zijn voorzien van LSPS (Load Sensing Power Steering) voor een hogere brandstofefficiŽntie en een betere bestuurbaarheid.

Alle diesel- en lpg-modellen tot 3,5 ton zijn nu verkrijgbaar met hydrostatische aandrijving (HST). Klanten kunnen nu kiezen voor een HST- of een koppelomvormeraandrijving (TC-aandrijving). Voortaan kunnen klanten van Toyota voor hun bedrijfsactiviteiten altijd de juiste truck inzetten. Alle Tonero-contragewichtheftrucks bieden daarbij een efficiŽnt vermogen, dankzij de volgende ontwikkelingen.

Alle diesel- en lpg-modellen in het Tonero-assortiment met hydrostatische of koppelomvormeraandrijving zijn nu leverbaar met Load Sensing Power Steering (LSPS).

Deze technologie zorgt niet alleen voor een soepeler en intuÔtiever rijgedrag, maar ook voor een consistente reactiesnelheid, ongeacht de last die wordt vervoerd. Bovendien zorgt LSPS afhankelijk van het model voor een aanzienlijke brandstofbesparing van 7 tot 14%, waardoor de totale gebruiks- en onderhoudskosten nog verder afnemen.

EfficiŽnte motoren

Het efficiŽnte vermogen van de Tonero is te danken aan de motoren van de trucks: Toyota heeft voor de efficiŽnte motoren van zowel de diesel- als de lpg-trucks het Kaizen-principe (continue verbetering) toegepast. De krachtigere 1ZS-dieselmotor is uiterst efficiŽnt, maar biedt nog steeds hetzelfde vermogen en dezelfde reactiesnelheid. En de 1DZIII-dieselmotor is dankzij continue ontwikkeling nu nog kostenefficiŽnter.

De 1ZS-motor voldoet aan de fase 3B-norm en staat daardoor garant voor een lage CO2-uitstoot. De bij deze motor toegepaste technologie heeft nog een voordeel: uit onafhankelijke brandstoftests is gebleken dat de motor zelfs onder zware rijomstandigheden bij alle toerentallen even krachtig is.

Bovendien zorgt de 1ZS voor een betere bestuurbaarheid. De motor is namelijk niet alleen geschikt voor alle lasten en toepassingen, maar heeft ook een laag geluids- en trillingsniveau. Daarmee biedt deze efficiŽnte motor de bestuurder een comfortabele werkomgeving en onze klanten een snelle return on investment.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 02/08/2016


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen