Nieuw automatisch hoogbouwmagazijn bij diepvriesspecialist Agristo

Agristo gaat voor de vierde keer op rij in zee met Dematic. Het nieuwe order van de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de site in Wielsbeke. Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn komt een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen.

Het expeditiegedeelte krijgt ook een uitbreiding en wordt gekoppeld aan het beheer- en besturingssysteem van het hoogbouwmagazijn. Agristo doet daarvoor opnieuw beroep op zijn automatiseringspartner Dematic, dat ook instond voor de bouw van de bestaande infrastructuur op de site. Zo wil Agristo een antwoord bieden op de hoge servicevereisten van zijn klanten.

Dematic verzorgt opnieuw de volledige logistieke inrichting en automatisering van het nieuwe hoogbouwmagazijn. Het levert de magazijnkranen, het Dematic conveyorsysteem, de palletliften die de productie en de dispatchafdeling met de hoogbouw verbinden en tenslotte ook de sturing en het Warehouse Management Systeem. Zo verzorgt het automatiseringsbedrijf alle logistieke processen die plaatsvinden na het productieproces, van automatische opslag in het magazijn tot het uitleveren aan de vrachtwagens.

Nieuw transportsysteem voor hoogbouwmagazijn

Het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt uitgerust met een nieuw intern transportsysteem vooraan het magazijn. Een conveyorlijn zal zorgen voor de aanvoer van pallets naar de picklocaties. In de acht kraangangen zullen automatische magazijnkranen met een telescoopvork de pallets dwars opslaan.

De twee conveyorlijnen die instaan voor de afvoer van pallets hebben een identieke opbouw als de aanvoerlijn, maar werken in de tegenovergestelde transportrichting.

Het conveyorsysteem voor de laagbouw is een uitbreiding van het bestaande conveyorsysteem. Dematic neemt de systemen voor dit expeditiegedeelte mee op in de PLC-besturing en het pc-beheersysteem van de hoogbouw. Het doel van het nieuwe transportsysteem is om pallets naar en vanuit de sassen van het hoogbouwmagazijn aan- en af te voeren. Voor de automatische aansturing en het beheer van zijn nieuwe magazijn en alle transportinstallaties zal Agristo gebruikmaken van Dematics WMS-software.

De uitbreidingswerken aan beide magazijnen worden tegelijkertijd uitgevoerd. In oktober dit jaar zullen de werken afgerond zijn en treden de nieuwe systemen in werking.

Ingezonden door Dematic, 12/02/2019


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen