Linde Roadster nu ook beschikbaar met brandstofcelaandrijving

Het blijft een van de belangrijkste vragen in de wereld van de goederenverwerking: welk type truckaandrijving past het beste bij mijn specifieke toepassing? Het antwoord op deze vraag hangt steeds af van de omstandigheden ter plekke, maar alsmaar vaker wordt gekozen voor de duurzame brandstofceltechnologie.

In 2010 paste Linde Material Handling dit type aandrijving al toe op haar heftrucks en magazijntrucks, en vandaag de dag kan ze op zoín 80% van het gamma worden toegepast. Nu wordt ook de revolutionaire Linde Roadster aan deze lijst toegevoegd, de heftruck van Linde waarbij de A-stijlen werden verwijderd voor een optimaal zicht: ĎAangezien de Linde Roadster het beste tot haar recht komt in magazijnen, leek het ons ideaal om dit concept met brandstofceltechnologie te combinerení, aldus Markus Weinberger, internationaal product manager energieoplossingen bij Linde.

Brandstofcellen zijn namelijk een zeer duurzame krachtbron, aangezien ze geen schadelijke stoffen voortbrengen. De energie waarmee de trucks worden aangedreven, wordt opgewekt door een chemische reactie van zuurstof met waterstof en onverminderd doorgegeven aan een ingebouwde lithium-ion batterij. Het resultaat is een zeer krachtige, emissievrije aandrijving die ook in afgesloten ruimtes en in hygiŽnegevoelige sectoren kan worden ingezet.

Daarnaast is ook de bijvulsnelheid een belangrijk pluspunt van deze technologie. Een volledige tankbeurt neemt nauwelijks drie minuten in beslag, zodat de trucks nagenoeg voortdurend inzetbaar zijn.

Nieuwsbericht van Motrac Handling & Cleaning, 12/02/2019


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen