5000 mobiele robots voor e-commerce

XPO Logistics heeft gisteren aangekondigd dat het 5000 mobiele, collaborative robots gaat inzetten in zijn distributiecentra in Noord-Amerika en Europa. Deze zullen deel uitmaken van een geavanceerd goods-to-person systeem voor het picken van goederen. De aansturing gebeurt door XPO's eigen WMS.

De autonome robots van fabrikant GreyOrange zijn vergelijkbaar met de mobiele robots van Amazon. Ook bij XPO Logistics zullen ze ingezet worden voor e-commerce. De logistieke afhandeling daarvan wordt gekenmerkt door grote aantallen kleine orders.

Met de robots wordt een modulair systeem opgebouwd dat verder bestaat uit mobiele rekken die meer dan een ton mogen wegen. De robots brengen de rekken naar operatoren die in hun werkstation tot 48 orders tegelijk kunnen picken.

Dit goods-to-man principe maakt zeer efficiŽnte picking mogelijk waardoor men sneller kan uitleveren en kosten bespaart.

Dat beide partijen het een strategische samenwerking noemen mag blijken uit het feit dat XPO als logistieke dienstverlener exclusiiviteit krijgt voor het gebruik van de robots in alle landen waar het bedrijf actief is. Fabrikant GreyOrange is gevestigd in Singapore.

© Productivity.be, 04/10/2018


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen