Nieuwe Sysmac-controllers met ge´ntegreerde CNC-functie

In de nieuwe serie machinecontrollers van de NJ/NY-series is het ge´ntegreerde Sysmac-platform uitgebreid met CNC-functionaliteit, waardoor zeer precieze, complexe profilering mogelijk wordt en de productiecapaciteit van verwerkingsmachines wordt vergroot.

Vanwege veranderingen in de behoeften van consumenten en de vooruitgang in de technologie, is er een groeiende vraag naar producten met uiteenlopende en moeilijke vormen en materialen, terwijl de levenscyclus van producten steeds korter wordt. Hierdoor moeten producenten steeds moeilijkere bewerkingen uitvoeren tegen hogere productiviteitscijfers.

Wij reageren op deze uitdaging met Omron's controllers met CNC-integratie. Deze controllers beschikken over CNC- en PLC-functies en synchroniseren beide processen op hoge snelheid, waardoor de productiecapaciteit van de hele machine wordt verhoogd.

Bovendien biedt Omron ook een echte Integrated Development Environment (IDE) voor configuratie, programmering, monitoring en 3D-simulatie door CNC-functionaliteit en G-codeprogrammering toe te voegen aan het Sysmac Studio-platform. Het platform is voorzien van functieblokken voor CNC waardoor de programmastructuur eenvoudig wordt, synchronisatie tussen CNC en andere bewerkingen mogelijk wordt en tegelijkertijd de ontwikkelingstijd wordt gereduceerd.

Machinecyclustijd verkorten

Een enkele controller voert programma's voor PLC en CNC in ÚÚn samplingsperiode uit, waardoor het proces kan worden gesynchroniseerd.

De vergrendelingstijd (wachttijd tijdens communicatie) tussen de CNC en andere processen kan worden verminderd met wel 75% vergeleken met oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van afzonderlijke controllers.

Complexe profilering vereenvoudigen

Zeer precieze en complexe profilering dankzij veelzijdige CNC-functies zoals 3D-interpolatie en positiecompensatie.

Dankzij G-codefunctionaliteit worden CNC-programma's automatisch gegenereerd door CAD/CAM-software zodat ze direct in de controller kunnen worden ge´mporteerd. Hierdoor wordt de tijd voor het ontwerpen en programmeren van complexe profileringsoplossingen aanzienlijk verkort.

Ontwikkelingstijd minimaliseren

De CNC-instelling en G-codeprogrammering zijn nu beschikbaar in een ge´ntegreerde ontwikkelomgeving (Sysmac Studio) voor configuratie, programmering, bewaking en 3D-simulatie. Hierdoor kunnen het ontwerp en de foutopsporing voor programma's voor verwerkingsmachines met ÚÚn softwaretoepassing worden uitgevoerd.

Dankzij functieblokken voor PLC-functionaliteit, motion control en NC is de programmastructuur eenvoudig en is synchronisatie tussen CNC en andere processen mogelijk.

Een intu´tieve gebruikersinterface verkort de configuratietijd.

Ingezonden door Omron Electronics NV/SA, 31/10/2017


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

En/of u kan zich inschrijven voor onze maandelijkse thematische nieuwsbrieven

Agenda

Solids Antwerp 2018, Antwerp Expo, 17-18/10/18
Aquarama, Brabanthal Leuven, 25/10/18
Euroblech, Hannover, 23-26/10/18
Prototyping 2018, Kortrijk Xpo, 7-8/11/18
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen