Omron biedt 'proof of concept' aan klanten met acht Innovation Labs in Europa

Omron - een van 's werelds toonaangevende leveranciers van industriŽle automatisering Ė opent met trots de deuren van acht nieuwe Innovation Labs in Europa. In deze laboratoria kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieŽn. Ook is het mogelijk 'proof of concept'-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.

Omron engineers werken samen met klanten en delen hun technische vaardigheden en kennis om deze nieuwe technologieŽn onder de knie te krijgen. Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieŽn waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie, maar ook op het gebied van mechanische en fabrieksengineering.

De productiebehoeften van de klant in kaart gebracht

De nieuwe Innovation Labs zijn gericht op de specifieke behoeften van een individuele klant in de lokale taal. Ze bieden concreet bewijs dat geÔntegreerde robotica en automatisering het mogelijk maken kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het doel is een 'proof of concept' te creŽren voor de klant, iets dat daadwerkelijk kan worden toegepast in de productie. Daarmee overbruggen de Innovation Labs de kloof tussen theorie en praktijk. Elk lab beschikt over diverse robotcellen met SCARA en zesassige robots, die worden ondersteund door een mobiele robot om de intralogistieke processen te demonstreren.

'Proof of concept' ontwikkeld in samenwerking met klanten

Het Europese Automation Technology Center (ATC) in Barcelona slaagt er in om de voordelen van industriŽle automatisering meer onder de aandacht te brengen. De Innovation Labs laten individuele klanten zien hoe hun bestaande productie-installaties kunnen profiteren van geÔntegreerde robotica en automatisering. Dit betekent samen dingen uitproberen, om te zien of een oplossing ook in de praktijk werkt. Omron biedt in wezen een 'proof of concept' waarmee klanten zelf kunnen zien hoe ze geÔntegreerde robotica en automatisering kunnen implementeren. Met deze nieuwe Innovation Labs geeft Omron zijn klant de mogelijkheid om de voordelen van Smart Manufacturing te benutten. Dit maakt onderdeel uit van Omronís inzet om innovatie te bieden aan productielocaties met 'de drie i's': 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligentie' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactiviteit' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine)."

Acht locaties

De eerste vijf Innovation Labs gaan in oktober 2018 van start en twee andere openen kort daarna hun deuren. Ze zijn te vinden in Stuttgart in Duitsland, Milaan in ItaliŽ, Madrid in Spanje, Milton Keynes in het VK, Tychy in Polen, Istanbul in Turkije en Argonay in Frankrijk. Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center, MalmŲ, Zweden, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.

Ingezonden door Omron Electronics NV/SA, 18/10/2018


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen