Toyota-heftrucks genomineerd voor IFOY Award 2015

De IFOY-jury heeft drie vorkheftrucks en ťťn elektrische pallettruck van Toyota wegens hun uitzonderlijke eigenschappen en efficiŽntie genomineerd om mee te dingen naar een IFOY Award 2015.

Met meer productintroducties dan ooit en een opmerkelijke aanwezigheid op CeMAT 2014, de grootste intralogistieke vakbeurs ter wereld, was 2014 het jaar van de innovaties voor Toyota Material Handling. Met vier genomineerde producten in drie verschillende categorieŽn is Toyota nu doorgedrongen tot de eindronde van de prestigieuze International Forklift Truck of the Year Award 2015. ďAlleen de allerbeste bedrijven op innovatiegebied hebben de eindronde bereiktĒ, zegt Anita WŁrmser, voorzitter van de IFOY-jury.

De gloednieuwe Tonero HST met lpg-motor en hydrostatische transmissie is genomineerd in de categorie vorkheftrucks tot 3,5 ton. De BT Levio P-serie elektrische pallettrucks dingen mee in de categorie magazijntrucks, terwijl de 4 tot 5 tons uitvoering van de elektrische Traigo 80 en de 3,5 tot 8 tons uitvoering van de Tonero met dieselmotor meedoen in de categorie vorkheftrucks vanaf 3,5 ton.

De winnaar in elke categorie wordt in maart gekozen door de internationale jury, gerenommeerde vakjournalisten en toonaangevende logistieke media uit dertien landen. Welke trucks uiteindelijk de IFOY Award 2015 winnen, hangt in belangrijke mate af van de resultaten van de IFOY Test en de IFOY Innovation Check, die alle genomineerde trucks van 20 tot en met 26 februari in het Duitse OsnabrŁck moeten ondergaan tijdens de IFOY Test Week.

De IFOY Award beoordeelt heftrucks op innovatieve kwaliteit, technologie, ontwerp, ergonomie, rijeigenschappen, veiligheid, kosteneffectiviteit en duurzaamheid, om maar een paar relevante criteria te noemen.

In 2014 was Toyota Material Handling het enige bedrijf in de heftruckindustrie dat twee IFOY Awards in de wacht sleepte: ťťn voor de elektrische Traigo 80-vorkheftruck en ťťn voor de uitzonderlijke I_Site-oplossing voor vlootbeheer.

De IFOY-winnaars worden op 5 mei bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het BMW Museum in MŁnchen.

Ingezonden door Toyota Material Handling Belgium NV, 27/01/2015


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen