Bedrijfs- en Sectornieuws

Indutrade Benelux neemt aandrijf- en besturingsspecialist VarioDrive over

Indutrade Benelux - Indutrade Benelux begint het nieuwe jaar goed met de overname van VarioDrive uit Oud-Beijerland. 27 januari jongstleden tekenden Dirk Goudswaard (oprichter en directeur VarioDrive) en Robert Timmer (CEO Indutrade Benelux) hiervoor de overeenkomst. Volgens Timmer past VarioDrive met hun expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek perfect bij de technische bedrijvengroep.


Panel in Davos verkent nauwkeurige regulering van AI

IBM - Vandaag heeft IBM op het Wereld Economisch Forum in Davos het IBM Policy Lab gelanceerd; een nieuw wereldwijd forum dat gericht is op het bevorderen van gedurfde, uitvoerbare beleidsaanbevelingen voor de zwaarste uitdagingen van technologie. Dit vond plaats tijdens een evenement gehost door Ginni Rometty, voorzitter en algemeen directeur van IBM, waarin het snijpunt van regelgeving en vertrouwen in opkomende technologie werd uitgediept.


Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiŽle intelligentie

Agoria - Meer dan vierhonderd bedrijven, academici en andere belanghebbenden waren present op het Flanders AI Forum. In het Vlaams impulsprogramma voor ArtificiŽle Intelligentie voor de bedrijfswereld dat vorig jaar werd opgestart, zijn ondertussen een 30-tal projecten in de steigers gezet. Dit is slechts het begin en Agoria, Voka, imec en VLAIO moedigen bedrijven verder aan om deel te nemen aan het AI programma.


Pauwels Consulting zet voet aan wal in Nederland

Pauwels Consulting - Pauwels Consulting, het Belgische project sourcing & consulting bedrijf voor life sciences, engineering en IT, neemt Developers.nl over. Deze overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Pauwels Consulting in Nederland.


Eťn stap dichter bij een eigen datakluis

Digita - Het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie, Innoviris, investeert een half miljoen euro in Digita, een start-up die samen met onder andere de uitvinder van het wereldwijde web werkt aan een wereldwijd persoonlijk data web. Zo'n persoonlijk data web bevat een virtuele datakluis waarin je al je data gemakkelijk kunt terugvinden en beheren.


PROTOTYPING-MNE 2020

Invent Media - Ontwerpen en maken zijn in de 4-de industriŽle revolutie meer dan ooit verbonden! Daarom hebben PROTOTYPING en MNE voor het eerst hun beide concepten, troeven ťn kennis gebundeld op PROTOTYPING-MNE 2020. Dankzij deze fusie heeft BelgiŽ nu op 5 & 6 februari 2020 ťťn beurs waar de volledige waardeketen aan bod komt: van innovatief ontwerpen in kleine volumes tot seriematig produceren en vermarkten.


Nieuwe oplossingen voor het opslaan van hernieuwbare energie

Battery Supplies - Batterijspecialist Battery Supplies onderzoekt al jaren de opties van lithium in vervolgmarkten. Dat heeft nu geleid tot een nieuw aanbod in zowel thuisbatterijen als industriŽle batterijen. Beide types batterijen laten toe dat men beter gebruik kan maken van de zelfgeproduceerde energie door zonnepanelen (of windmolens). Op InterSolution 2020 stelt Battery Supplies beide nieuwigheden voor aan het publiek.


Slimme investeringen voor future proof magazijnen

VIL - De trend naar automatisering en digitalisering in magazijnen is ingezet. Met het project ĎFuture Proof Warehousingí wil VIL bedrijven helpen om hun magazijnen klaar te maken voor de toekomst. VIL zal, samen met tien deelnemende bedrijven, een tool ontwikkelen waarmee bedrijven inzicht krijgen in welke investeringen voor hen interessant zijn en welke toegevoegde waarde de inzet van nieuwe technologieŽn kan hebben.


Elektrisch rijden bedreigt jobs in autosector?

Productivity.be - ď410.000 banen in Duitse autosector op de tocht door overgang naar elektrisch rijdenĒ. Dat stond te lezen in de kranten naar aanleiding van een rapport van de adviesraad voor de Duitse overheid NPM. De automobielindustrie staat momenteel onder druk Ė zoveel is duidelijk Ė maar of de elektrische auto echt de spelbreker is, is nog maar de vraag, want het marktaandeel ervan blijft zeer beperkt.


Fabrice Wynants aan de slag bij Cegeka als Director Security Services

Cegeka - Fabrice Wynants zal bij Cegeka de divisie Security Services gaan leiden. Hij was voordien aan de slag als security expert in verschillende functies bij Ubizen en Verizon.


Duitse autoproductie naar laagste niveau in 23 jaar

Productivity.be - De Duitse autofabrikanten hebben het afgelopen jaar 4,66 miljoen autoís geproduceerd, wat het laagste niveau is sinds 1996. Dat meldt Bloomberg op basis van cijfers van de Duitse vereniging van autofabrikanten VDA. Bij Daimler en Volkswagen heeft dat al tot ontslagen geleid, net als bij een aantal toeleveranciers. Dat is slecht nieuws voor de maakindustrie, voor wie de autosector een van de sterkhouders is. (updated)


Deze 10 Leuvense groeibedrijven maakten van 2019 een topjaar

Leuven MindGate - 2019 was een absoluut topjaar voor de vele Leuvense start-ups, met talloze internationale erkenningen en samenwerkingen. Onder meer icometrix, Guardsquare en Comate pakten uit met innovatieve ontwikkelingen en vielen op internationaal niveau in de prijzen. Leuven MindGate lijst de 10 meest opmerkelijke succesverhalen uit 2019 op, met start-ups die ook in 2020 op ieders Ďto watchí- lijst moeten staan.


Circular Matters wint Bizidee award

Circular Matters - Met hun innovatief plaatmateriaal wint Circular Matters de prijs voor grensverleggend ondernemerschap van Bizidee. Die beloont startende ondernemingen met bijzonder groot groeipotentieel. De start-up komt met het plantaardig materiaal tegemoet aan de stijgende vraag naar ecologische materialen in de meubel-, interieur- en bouwsector.


RoboJob onderscheiden met FANUC Grand Award

RoboJob - Twee jaar nadat RoboJob de prestigieuze Application Award van FANUC binnenhaalde, heeft de robotspecialist uit Heist-op-den-Berg deze keer de absolute hoofdvogel afgeschoten. Deze editie mocht RoboJob immers de hoofdprijs ontvangen tijdens de tweejaarlijkse Award Ceremonie van FANUC in Japan. Een bedrijf kan de FANUC Grand Award slechts ťťn keer ontvangen, en krijgt daarmee de hoogst mogelijke erkenning van FANUC.


BlueChem, incubator voor duurzame chemie, neemt vliegende start

essenscia - Arpadis, Creaflow en InOpSys. Dat zijn de eerste starters en groeibedrijven die hun intrek zullen nemen in BlueChem, de incubator voor duurzame chemie die eind april 2020 de deuren opent op het klimaatneutrale bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. De Stad Antwerpen steunt de jonge ondernemers met het BlueChem Kickstart Fund dat hen financiŽle ondersteuning biedt bij de inrichting van hun laboratoria.


Hoogvlieger in lithium-ion technologie

Productivity.be - Feestje voor de believers in elektrische mobiliteit afgelopen week, want in Canada heeft het eerste elektrische watervliegtuig zijn maidentrip succesvol afgerond. Chartermaatschappij Harbour Air zegt een groot deel van zijn vloot elektrisch te willen maken, maar zoals het gebruikelijk is in de duurzaamheidsbranche, blijft het hengelen naar concrete feiten om de haalbaarheid te staven.


Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers

VOKA - Antwerpen is dť kennisregio bij uitstek. Dat werd door UAntwerpen en Voka Antwerpen-Waasland op maandag 16 december in de verf gezet tijdens de eerste Antwerp Innovation Night. In het nieuwe provinciehuis gingen de eerste AHA!-awards naar vaccinatiespecialist Pierre Van Damme en Internet of Things-expert Steven Latrť.


Non-ferrometaalindustrie voorbeeld transitie naar klimaatneutraliteit

VUB - Een nieuwe publicatie van het Institute for European Studies (IES) van de Vrije Universiteit Brussel, ďMetals for a Climate Neutral Europe: A 2050 BlueprintĒ beschrijft hoe de non-ferro metaalindustrie in Europa koploper is in de overgang naar klimaatneutraliteit en daardoor een echte voorbeeldfunctie heeft.


Future-proofing the EU energy system towards 2030

Elia - Met deze studie wil Elia groep vanuit het standpunt van twee transmissienetbeheerders (Elia in BelgiŽ en 50Hertz in Duitsland) bewustzijn creŽren rond de alsmaar grotere uitdagingen voor het Europese geÔnterconnecteerde elektriciteitssyteem. Dit zowel op het vlak van de netinfrastructuur (Ďde hardwareí) als het marktdesign (Ďde softwareí).


Nieuw bedrijfsgebouw geeft gestalte aan groei

FANUC - FANUC Benelux heeft gisteren het officiŽle startsein gegeven voor de constructie van zijn nieuwe bedrijfspand. In achttien maanden tijd zal er op de site aan de Oude Baan, ongeveer 500 m van de huidige locatie, een gebouw met een oppervlakte van 5.117 m≤ verrijzen. Dat moet vooral ruimte geven om verder te groeien en klanten technisch nog beter te ondersteunen.Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen