Bedrijfs- en Sectornieuws

Expertdagen in Europese hotspot voor servicerobotica

Schunk Intec - Op 27 en 28 februari 2019 zullen de SCHUNK-expertdagen voor servicerobotica voor het eerst plaatsvinden in het Deense Odense. De op drie na grootste stad in Denemarken is de afgelopen jaren een hotspot geworden voor Europese servicerobotica. De samenwerking tussen mens en robot wordt steeds belangrijker. Tijdens de SCHUNK-expertdagen krijgen bezoekers een uitgebreid overzicht van de huidige trends op het gebied van servicerobotica.


Nieuw automatisch hoogbouwmagazijn bij diepvriesspecialist Agristo

Dematic - Agristo gaat voor de vierde keer op rij in zee met Dematic. Het nieuwe order van de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de site in Wielsbeke. Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn komt een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen.


Agoria stoomt Europa klaar voor Champions League ďfabrieken van de toekomstĒ

Productivity.be - Het Factory of the Future project, dat vijf jaar geleden opgestart werd door Agoria en Sirris, blijft een succesverhaal. Maar liefst tien bedrijven konden op Indumation de felbegeerde award in ontvangst nemen. Intussen groeit ook de internationale erkenning voor het Made Different programma en de Factory of the Future Awards.


Janssen Pharmaceutica wint als eerste chemie- en farmabedrijf de Factory of the Future Award

essenscia - Janssen Geel, de chemische productiesite van Johnson & Johnson, heeft gisteravond de Factory of the Future Award ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Twee op de drie van de synthetische werkzame bestanddelen van alle geneesmiddelen van het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson worden in Geel gemaakt. De productiesite speelt op die manier een strategische rol in de wereldwijde lancering van nieuwe medicijnen.


Niko bekroond met ĎFactory of the Futureí award

Niko - Niko mag zich voortaan ĎFactory of the Futureí noemen. De Belgische marktleider in schakelmateriaal, stopcontacten en huisautomatisering ontving deze onderscheiding, die wordt uitgereikt door Agoria, vanwege haar toekomstgerichte inspanningen. Investeringen in de digitalisering van haar fabriek, technologisch hoogstaande machines en nieuwe technologieŽn moeten het familiebedrijf uit Sint-Niklaas klaarstomen voor de toekomst.


Indumation highlights en nieuwigheden

Productivity.be - De vakbeurs Indumation is in BelgiŽ uitgegroeid tot een referentie in de wereld van automatisering en digitalisering. Een evenement ook dat door heel wat bedrijven aangegrepen wordt om nieuwigheden en highlights aan het publiek te tonen. Productivity.be maakt een overzicht van wat u begin februari op Indumation kan ontdekken. (updated)


Cegeka en OutSystems slaan handen in elkaar voor agile applicatieontwikkeling

Cegeka - Cegeka, de toonaangevende Europese technologische dienstverlener, maakt vandaag bekend dat het een strategische overeenkomst heeft gesloten met OutSystems, de Nederlandse leverancier van hťt Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling. Cegeka gaat het Low-Code platform van OutSystems inzetten bij klanten om projecten voor applicatieontwikkeling te versnellen.


Samenwerking om de digitale transformatie van productiebedrijven te versnellen

Siemens - Singapore Economic Development Board (EDB), McKinsey & Company, SAP, Siemens en T‹V S‹D kondigden vandaag een samenwerking aan ter ondersteuning van bedrijven groot en klein bij de introductie van Industry 4.0-technologieŽn. Deze samenwerking beoogt de ontwikkeling van tools en oplossingen om de digitale transformatie van productiebedrijven, zowel in Singapore als internationaal, te versnellen.


Technologie ten dienste van mensen

Productivity.be - ďBedrijven spenderen veel geld aan consultants maar de beste consultants zijn de mensen die al tien of vijftien jaar dag na dag aan de productielijn staan. Geef hen de juiste tools en zij zullen efficiŽntie en flexibiliteit creŽren.Ē Dat zei JŁrgen von Hollen, voorzitter van Universel Robots, tijdens de persvoorstelling van de Hannover Messe 2019.


Best practices voor informatiebeveiligingssysteem

IXON - IXON, de nummer 1 IIoT-platform provider, is blij om aan te mogen kondigen dat zij nu ISO 27001 gecertificeerd is, de internationale norm die best practices bevat voor een informatiebeveiligingssysteem. Deze certificering valideert IXONís continue inzet om het IXON Cloud platform en aanverwante producten en diensten te beveiligen door zich strikt te houden aan de best practices in informatiebeveiliging.


Eco Impact Calculator voor composieten

Productivity.be - De Franse JEC Group en het in Brussel gevestigde EuCIA hebben deze week een partnership ondertekend om samen het gebruik van composieten in Europa verder te promoten. Een nieuwigheid bij EuCIA is de Eco Impact Calculator, een gratis tool waarmee bedrijven een Life Cycle Analysis kunnen doen van hun producten.


Supercomputer beschikt over ongeŽvenaarde rekenkracht

Universiteit Antwerpen - Bijzonder spectaculair ziet ie er misschien niet uit, maar zijn prestaties zijn dat wel: met de NVIDIA DGX-2 halen de Universiteit Antwerpen en imec als eerste universiteit in de Benelux een supercomputer van de nieuwste generatie in huis. ďDeze computer kan twee petaflops aan berekeningen per seconde makenĒ, vertelt Steven Latrť. ďEťn petaflop is gelijk aan 10 tot de 15de macht, ofwel 1 biljard.Ē


Kwetsbaarheden in populaire software van industriŽle computers

Kaspersky Lab - Kaspersky Lab experts hebben zeven tot dus ver onbekende zwakheden ontdekt in ThingsPro Suite. Dat is een softwareplatform van Moxa dat massaal wordt ingezet in industriŽle omgevingen. Deze software is ontworpen voor analyse, rapportage en beheer van industriŽle controlesystemen (ICS). Sommige gevonden kwetsbaarheden kunnen cybercriminelen in staat stellen binnen te dringen op vitale industriŽle systemen met mogelijk desastreuze gevolgen.


Nieuwste van Sarens is de grootste kraan ter wereld

Bosch Rexroth - De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Daarmee is deze kraan letterlijk wereldkampioen: de grootste kraan ter wereld. Met het leveren van het hydraulische systeem, inclusief aansturing, heeft ook Bosch Rexroth mogen bijdragen aan deze wereldtopper.


Grootste investering in chemische industrie in Europa in 20 jaar

essenscia - INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, kiest voor de haven van Antwerpen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering is de grootste in de Europese chemie-industrie in 20 jaar. Met het binnenhalen van dit investeringsproject bekrachtigt Vlaanderen zijn positie als toonaangevende chemieregio en verstevigt de Antwerpse haven haar rol als grootste chemiecluster in Europa.


No-deal Brexit duwt 150 Belgische bedrijven afgrond in

Atradius - Slagen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in om een vergelijk te vinden over de Brexit, dan dreigt het aantal faillissementen in heel Europa de hoogte in te schieten. In het VK zelf zou het aantal faillissementen met maar liefst 14 procent toenemen, zo blijkt uit het recentste rapport van kredietverzekeraar Atradius. Ook BelgiŽ bevindt zich met een toename van 1,5 procent bij de potentieel zwaarst getroffen landen.


Nieuwe Industrie 4.0 laboís in Leuven

Sirris - Sirris en Flanders Make hebben hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven geopend, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters. Hiermee zullen ze de industrie in Vlaanderen nog beter ondersteunen bij de innovatie en de digitale transformatie die nodig is om mee op de trein te springen van Industrie 4.0, de vierde industriŽle revolutie die nu volop plaatsvindt.


Samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Private LTE en Private GSM

Koning & Hartman - Druid, wereldleider in Private Cellulair LTE en GSM core netwerksoftware, heeft een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten met Koning & Hartman op het gebied van Private LTE en Private GSM. Koning & Hartman is gespecialiseerd in telecom infrastructuren en wireless connectivity, waaronder Private LTE en Private GSM. Het netwerk is betrouwbaar, veilig en duurzaam en opereert onafhankelijk van het publieke mobiele netwerk en internet.


Wetenschappelijke risicoanalyses

Allianz Global Corporate & Specialty - Allianz Global Corporate & Specialty, de industriŽle verzekeringstak van Allianz, breidt zijn samenwerking met Praedicat, een InsurTech-analysebedrijf gevestigd in Los Angeles, verder uit. Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta, de softwareoplossing van Praedicat die wetenschappelijke risicoanalyses levert aan industriŽle bedrijven.


Cellro stapt in HEIDENHAIN's partnerprogramma voor automatisering

Cellro - Cellro Automation maakt nu officieel deel uit van HEIDENHAIN's partnerprogramma voor automatisering. Cellro's instap in het partnerprogramma effent het pad voor vlottere machinecommunicatie, ruimere gebruikersflexibiliteit en een breder supportnetwerk voor problemen bij automatisering en machinebesturing.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

LogiMAT, Stuttgart, 19-21/2/19
Embedded World, NŁrnberg, 26-28/2/19
Global Industrie, Eurexpo Lyon, 5-8/3/19
JEC World, Parijs, 12-14/3/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
M+R, Antwerp Expo, 27-28/3/19
WorkSafe, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Maintenance, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Machineering 2019, Brussels Expo, 27-29/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen