Bedrijfs- en Sectornieuws

Nieuw hoofdkantoor Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Belgium NV - Toyota Material Handling Belgium en het Europese hoofdkantoor Sales & Marketing van de producent van logistiek materieel zijn voortaan in Willebroek onder één dak verenigd. Toyota Material Handling wil zijn klanten met dit nieuwe hoofdkantoor nog beter bedienen en paraat staan om hun logistieke noden tot in de details in te vullen. De plechtige inauguratie werd afgerond met het planten van een Japanse kerselaar.


Belgische Arkite genomineerd voor Hermes Award

Productivity.be - De Human Interface Mate van het Genkse Arkite is bij de laatste drie genomineerden voor de Hermes Award die volgende week bij de start van de Hannover Messe uitgereikt wordt. De Hermes Award bekroont elk jaar een innovatie in productietechnologie en geldt als een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de sector.


Investering in artificiële intelligentie

Agoria - Agoria Vlaanderen en Sirris steunen het plan dat de Vlaamse regering vandaag heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie. Er komt een jaarlijkse investering van 30 miljoen euro gericht op onderzoek, implementatie, ethiek en opleiding. “Dit impulsprogramma is een belangrijke stap om Vlaanderen nog meer als één van de meest innovatieve regio’s in Europa op de kaart te zetten”, reageert Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.


Stoomnet ECLUSE levert 250 MW groene warmte

Productivity.be - In de Waaslandhaven is het stoomnet ECLUSE officieel geopend. Het stoomnet levert warmte van de afvalverbrandingsinstallaties van Indaver en SLECO aan vijf industriële bedrijven en op de terugweg worden ook nog eens de kantoren van DP World verwarmd. Het project is daarmee goed voor vijf procent van alle groene warmte die in Vlaanderen geproduceerd wordt.


Nieuwe supercomputer breekt records

Productivity.be - Een labo van de Amerikaanse overheid nabij Chicago krijgt met Aurora tegen 2021 de snelste supercomputer ter wereld die Summit – de huidige recordhouder – in Tennessee zal voorbijsteken. In de IT-wereld is het een opsteker voor Intel dat concurrent Nvidia de loef afsteekt in dit megaproject dat onder meer moet uitblinken in artificiële intelligentie.


M+R, het grootste event voor procesinstrumentatie in de Benelux

easyfairs - Op 27 en 28 maart 2019 opent Antwerp Expo zijn deuren voor M+R 2019. Dit event is ondertussen uitgegroeid tot hét event in de Benelux voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste (petro)chemiecluster van Europa, namelijk Antwerpen. M+R is een totaalevent met tal van innovaties, uitgebreide masterclasses en een Innovation Tour.


3M sluit zich aan bij het wereldwijde klimaatinitiatief RE100

3M - Op de VN Klimaattop in 2018 had 3M al aangekondigd dat duurzaamheid centraal zou staan bij alle nieuwe productontwikkelingen. Maar nu gaat het bedrijf nog een stap verder. Voor de eigen energievoorziening maakt 3M de overstap naar groene stroom. Tegelijkertijd sluit 3M zich aan bij het wereldwijde duurzaamheidsinitiatief RE100, dat inzet op een toekomst met uitsluitend hernieuwbare energiebronnen.


België voortrekkers in Europees Advanced Manufacturing Support Centre

Productivity.be - De Europese Commissie heeft met het Advanced Manufacturing Support Centre (ADMA) een project gelanceerd om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij hun evolutie naar fabrieken van de volgende generatie. Het project bouwt in belangrijke mate voort op de expertise die Agoria en Sirris opbouwden in het analyseren en begeleiden van Factories of the Future.


Can I print this?

Productivity.be - De vakbeurs Machineering pakt in samenwerking met Flam3D uit met een boeiend initiatief rond additive manufacturing. In de 3D Feasibility Zone kunnen bezoekers bij een panel van deskundigen terecht met de eenvoudige maar bijzonder relevante vraag: can I print this?


PROTOTYPING en MNE voortaan samen in één beursconcept

Invent Media - In 2020 bundelen twee gevestigde en succesvolle beursconcepten hun krachten in Kortrijk Xpo. Op 5 en 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.


Co-act EGP-C wint iF Design Award

Schunk Intec - De SCHUNK Co-act EGP-C grijper is met de iF Design Award 2019 bekroond. De jury was overtuigd van het eenvoudige, duurzame design dat volledig in lijn is met de vereisten voor mens-robot-samenwerking.


Machineering: slim maken en ontwerpen

Productivity.be - Met de nieuwe naam Machineering benadrukt de 4-de editie van de vroegere vakbeurs MTMS meer dan ooit het thema “slim maken en ontwerpen”. Van 27 tot 29 maart kan u in Brussels Expo terecht voor een overzicht van nieuwe technologieën en concepten in manufacturing en engineering.


Cisco verbindt vierhonderd Antwerpse verkeerslichten met het internet of things

Cisco - Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie op een kruispunt. Daartoe doet het agentschap een beroep op technologie van Cisco. Het zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.


Pionier op het gebied van intralogistiek viert zijn 200-ste verjaardag

Dematic - Dematic staat voor een buitengewoon jaar: in 2019 viert het internationale bedrijf zijn 200-jarig jubileum. Friedrich Wilhelm Harkort richtte in 1819 met de Mechanischer Werkstätten Harkort & Co. in Wetter an der Ruhr de voorloper op van de intralogistieke automatiseringsspecialist. Sindsdien is de ontwikkeling van het bedrijf nauw verbonden met de industriële revolutie.


Een heuse Benelux-technologiebeurs in wording?

Invent Media - De 5-de editie van Indumation.be, die van 6 t.e.m. 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, klokte af op 9.076 professionele bezoekers. Bovendien mocht de beurs nog eens 1.338 studenten uit de 3-de graad technisch onderwijs verwelkomen. Na de bezoekerstoename met 33% tijdens de vorige editie in 2017 breekt deze vakbeurs opnieuw haar eigen record met 16 procent meer professionals.


Expertdagen in Europese hotspot voor servicerobotica

Schunk Intec - Op 27 en 28 februari 2019 zullen de SCHUNK-expertdagen voor servicerobotica voor het eerst plaatsvinden in het Deense Odense. De op drie na grootste stad in Denemarken is de afgelopen jaren een hotspot geworden voor Europese servicerobotica. De samenwerking tussen mens en robot wordt steeds belangrijker. Tijdens de SCHUNK-expertdagen krijgen bezoekers een uitgebreid overzicht van de huidige trends op het gebied van servicerobotica.


Nieuw automatisch hoogbouwmagazijn bij diepvriesspecialist Agristo

Dematic - Agristo gaat voor de vierde keer op rij in zee met Dematic. Het nieuwe order van de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de site in Wielsbeke. Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn komt een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen.


Agoria stoomt Europa klaar voor Champions League “fabrieken van de toekomst”

Productivity.be - Het Factory of the Future project, dat vijf jaar geleden opgestart werd door Agoria en Sirris, blijft een succesverhaal. Maar liefst tien bedrijven konden op Indumation de felbegeerde award in ontvangst nemen. Intussen groeit ook de internationale erkenning voor het Made Different programma en de Factory of the Future Awards.


Janssen Pharmaceutica wint als eerste chemie- en farmabedrijf de Factory of the Future Award

essenscia - Janssen Geel, de chemische productiesite van Johnson & Johnson, heeft gisteravond de Factory of the Future Award ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Twee op de drie van de synthetische werkzame bestanddelen van alle geneesmiddelen van het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson worden in Geel gemaakt. De productiesite speelt op die manier een strategische rol in de wereldwijde lancering van nieuwe medicijnen.


Niko bekroond met ‘Factory of the Future’ award

Niko - Niko mag zich voortaan ‘Factory of the Future’ noemen. De Belgische marktleider in schakelmateriaal, stopcontacten en huisautomatisering ontving deze onderscheiding, die wordt uitgereikt door Agoria, vanwege haar toekomstgerichte inspanningen. Investeringen in de digitalisering van haar fabriek, technologisch hoogstaande machines en nieuwe technologieën moeten het familiebedrijf uit Sint-Niklaas klaarstomen voor de toekomst.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

Materials+Eurofinish, Brabanthal Leuven, 15-16/5/19
Advanced Engineering, Flanders Expo Gent, 22-23/5/19
Vision, Robotics & Motion, Koningshof Veldhoven, 12-13/6/19
Virtual (R)evolution, De Run 1115, Veldhoven, 18/6/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen