Bedrijfs- en Sectornieuws

No-deal Brexit duwt 150 Belgische bedrijven afgrond in

Atradius - Slagen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in om een vergelijk te vinden over de Brexit, dan dreigt het aantal faillissementen in heel Europa de hoogte in te schieten. In het VK zelf zou het aantal faillissementen met maar liefst 14 procent toenemen, zo blijkt uit het recentste rapport van kredietverzekeraar Atradius. Ook BelgiŽ bevindt zich met een toename van 1,5 procent bij de potentieel zwaarst getroffen landen.


Nieuwe Industrie 4.0 laboís in Leuven

Sirris - Sirris en Flanders Make hebben hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven geopend, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters. Hiermee zullen ze de industrie in Vlaanderen nog beter ondersteunen bij de innovatie en de digitale transformatie die nodig is om mee op de trein te springen van Industrie 4.0, de vierde industriŽle revolutie die nu volop plaatsvindt.


Samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Private LTE en Private GSM

Koning & Hartman - Druid, wereldleider in Private Cellulair LTE en GSM core netwerksoftware, heeft een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten met Koning & Hartman op het gebied van Private LTE en Private GSM. Koning & Hartman is gespecialiseerd in telecom infrastructuren en wireless connectivity, waaronder Private LTE en Private GSM. Het netwerk is betrouwbaar, veilig en duurzaam en opereert onafhankelijk van het publieke mobiele netwerk en internet.


Wetenschappelijke risicoanalyses

Allianz Global Corporate & Specialty - Allianz Global Corporate & Specialty, de industriŽle verzekeringstak van Allianz, breidt zijn samenwerking met Praedicat, een InsurTech-analysebedrijf gevestigd in Los Angeles, verder uit. Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta, de softwareoplossing van Praedicat die wetenschappelijke risicoanalyses levert aan industriŽle bedrijven.


Cellro stapt in HEIDENHAIN's partnerprogramma voor automatisering

Cellro - Cellro Automation maakt nu officieel deel uit van HEIDENHAIN's partnerprogramma voor automatisering. Cellro's instap in het partnerprogramma effent het pad voor vlottere machinecommunicatie, ruimere gebruikersflexibiliteit en een breder supportnetwerk voor problemen bij automatisering en machinebesturing.


Team Vangrislande/Carglass challenge wint 'The First Logistics HACKATHON'

OTM - Team "Vangrislande" bestaande uit 3 vrienden: Nicolas Vandeput, Caroline Van Elslande en FranÁois Grisay wonnen afgelopen zaterdag de eerste logistieke hackathon. Dit team met zowel know-how in logistiek als data had er enorm veel zin in en had specifiek ook een voorkeur voor de challenge van Carglass.


Hightech maakindustrie laat zich van haar beste kant zien tijdens de Precisiebeurs

Mikrocentrum - Op 14 en 15 november vond voor de 18e keer de door Mikrocentrum georganiseerde Precisiebeurs plaats. Met ruim 3400 bezoekers uit 22 landen werd opnieuw onderstreept dat dit evenement de internationale ontmoetingsplek is voor de gehele keten in hightech systeemontwikkeling en precisietechnologie. In het NH Conference Centre Koningshof konden bezoekers meer dan 60 lezingen bijwonen en 291 gespecialiseerde bedrijven ontmoeten.


Afscheid van de Big K

Productivity.be - De kans dat u en ik er bij de weight watchers straks ons voordeel mee gaan doen is gering, maar voor wetenschappers is het een belangrijk event: nu vrijdag zal de General Conference on Weights and Measures stemmen over nieuwe definities van eenheden, met als meest markante onderdeel het afscheid van de Big K Ė het blokje metaal dat de kilo definieert.


Rittal lanceert fabriek van de toekomst

Rittal - Hightech productiesites die meedenken en automatisch plannen en die dankzij artificiŽle intelligentie (AI) zorgen voor geoptimaliseerde maintenance Ö wat in eerste instantie klinkt als toekomstmuziek, wordt in het Duitse Rittershausen stap voor stap realiteit. De metamorfose is bijna rond; de volledige oplevering van de ĎIndustrie 4.0í fabriek is gepland tegen 2020. De totale investering bedraagt 120 miljoen euro.


Paint the Future

Akzo Nobel - Wat als verf de lucht kon zuiveren, extreme hitte kon weerstaan, brandstofverbruik en weerstand kon verminderen, de omstandigheden op Mars aankon? Om dit streven een zet in de goede richting te geven, gaat AkzoNobel zijn mondiale schaalgrootte, kennis en expertise combineren met de ingenieuze oplossingen van startups en scale-ups overal ter wereld.


Check Point-onderzoekers vinden kwetsbaarheden in grootste drone-platform

Check Point Software Technologies - Onderzoekers van Check Point Software Technologies Ltd., wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, en DJI, de wereldwijde leider in civiele drones en luchtfotografietechnologie, delen details van een kwetsbaarheid die - indien geŽxploiteerd - de DJI-infrastructuur kan hebben aangetast.


ArtificiŽle intelligentie: BelgiŽ in Europese kopgroep

Microsoft - Belgische bedrijven moeten nauwelijks onderdoen voor hun Europese concurrenten als het over de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) gaat. Uit een uitgebreide studie die Ernst & Young heeft uitgevoerd in opdracht van Microsoft blijkt dat Belgische bedrijven erg actief zijn met artificiŽle intelligentie.


essenscia wint Europese ĎResponsible Care Awardí

essenscia - essenscia, de Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences, heeft voor de tweede keer de Europese ĎResponsible Care Awardí gewonnen. Het kreeg de prijs voor de unieke VLARIP- en WALRIP-projecten waarbij deskundigen uit grote ondernemingen hun kennis en expertise delen om kmoís te helpen de complexe REACH-wetgeving correct toe te passen.


Silicon Valley aan de Schelde

Productivity.be - BelgiŽ heeft een bloeiend ecosysteem van start-ups die actief zijn in Industrie 4.0. De grote uitdaging is nu om netwerken en partnerships te creŽren die deze bedrijven kunnen helpen om te groeien en een plaats te verwerven tussen de gevestigde leveranciers van industriŽle technologie. PwC, dat bedrijven hierbij helpt, bracht het ecosysteem en de uitdagingen in kaart.


Sirris lanceert technologische hub voor de ontwikkeling van nieuwe producten in Luik

Sirris - Sirris, het kenniscentrum van de technologische industrie, groeit stevig in WalloniŽ met de komst van een nieuwe technologische hub in Luik. De organisatie helpt elk jaar honderden bedrijven om nieuwe producten te ontwikkelen en moderne technologieŽn te gebruiken.


Gloednieuw opleidingscentrum voor kunststofsector

essenscia - In de gloednieuwe T2-campus op Thor Park in Genk opent is een van de best uitgeruste opleidingscentra voor kunststofverwerking in de Benelux geopend. Met een hypermodern machinepark ter waarde van anderhalf miljoen euro wil de kunststofsector jaarlijks duizend cursisten Ė werknemers, werkzoekenden en studenten Ė opleiden of bijscholen.


Omron biedt 'proof of concept' aan klanten met acht Innovation Labs in Europa

Omron Electronics NV/SA - Omron - een van 's werelds toonaangevende leveranciers van industriŽle automatisering Ė opent met trots de deuren van acht nieuwe Innovation Labs in Europa. In deze laboratoria kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieŽn. Ook is het mogelijk 'proof of concept'-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.


Hans Casier volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

essenscia - Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences. Dat heeft de Raad van Bestuur vandaag unaniem beslist. Casier volgt Wouter De Geest op die volgende maand officieel wordt aangeduid als nieuwe voorzitter van Voka.


563 industrials werden very industrial digital innovators

Invent Media - Liefst 563 C-levels en afdelingshoofden uit de industrie bezochten de 3de editie van de digitale network summit ABISS in Kortrijk Xpo. Het event groeide de voorbije edities van 248 naar 481 deelnemers en anno 2018 naar 563. Het aantal exposanten/digitale partners steeg van 38 naar 63.


Rethink Robotics stopt ermee

Productivity.be - Slecht nieuws voor Baxter en Sawyer Ė misschien wel de twee meest sympathieke van alle collaborative robots. Hun fabrikant Ė het Amerikaanse Rethink Robotics Ė heeft vorige week bevestigd de deuren te sluiten. Als absolute pionier in de wereld van collaborative robots is het bedrijf er niet in geslaagd deze positie te verzilveren.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

AgriFoodTech, Brabanthallen Ďs-Hertogenbosch, 12-13/12/18
Indumation, Kortrijk Xpo, 6-8/2/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen