Proximus

Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Proximus - Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelden onlangs de krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones Ďon demandí missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. Na een eerste fase van commerciŽle en technische testen, zullen de drie partners deze dienst voor eind 2021 in een B2B-omgeving op de markt brengen.


Proximus en Citymesh ondertekenen een wholesaleovereenkomst voor vaste en mobiele diensten

Proximus - Proximus en Citymesh hebben een akkoord bereikt dat Citymesh in staat stelt zijn klanten mobiele en vaste telecomdiensten aan te bieden via het Proximus-netwerk. Dankzij de overeenkomst beschikt Citymesh over de nodige bouwstenen om zijn portfolio voor de B2B-markt verder uit te breiden. Tegelijkertijd onderstreept het akkoord de open houding van Proximus om gigabitconnectiviteit te leveren aan uiteenlopende partners.


Proximus en Orange ruilen Huawei in voor Nokia

Productivity.be - Volgens het nieuwsagentschap Reuters hebben Proximus en Orange BelgiŽ een deal gesloten met Nokia voor de verdere uitbouw van hun 5G-netwerk, ten koste van hun vroegere huisleverancier Huawei. Daarmee zou toegegeven zijn aan druk van de VS dat de Chinese leverancier verdenkt van mogelijke spionage.


BIPT geeft vijf operatoren 5G voorlopige gebruiksrechten

BIPT - Na openbare raadpleging heeft het BIPT de besluiten gepubliceerd die aan vijf operatoren Cegeka, Entropia, Orange, Proximus en Telenet, de toekenning geven van voorlopige gebruiksrechten in de 3600-3800 MHz radiofrequentieband. Deze laten toe om de eerste ontwikkelingen van 5G in BelgiŽ mogelijk te maken. De operatoren moeten verder voldoen aan de regels van de regionale overheden voor het plaatsen van antennes en de stralingsnormen.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen