SPIE Belgium

Als filiaal van de groep SPIE, onafhankelijk Europees leider op het gebied van multitechnische diensten, biedt SPIE Belgium een gediversifieerd aanbod en een klantgerichte service aan z’n klanten in de industrie, de tertiaire sector en de openbare infrastructuur. SPIE Belgium stelt meer dan 1.500 mensen tewerk in 11 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie en communicatienetwerken.

Met 600 vestigingen in 38 landen en 38.000 medewerkers heeft de groep SPIE in 2015 een geconsolideerde productie van €5,3 miljard en een geconsolideerd EBITA van €351 miljoen gerealiseerd.

Het segment “North-Western Europe”, dat 9.400 medewerkers telt die opereren vanuit 130 sites, realiseerde in 2015 een productie van €1,31 miljard.

twitter.com/spiegroup
www.facebook.com/SPIEgroup
www.myspie.eu
www.spie.be

SPIE werkt mee aan nieuwe, energie-efficiënte productie-eenheid van Aviko

SPIE Belgium - SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, werkt mee aan een nieuwe productie-eenheid van Aviko in Poperinge. De productie moet in september 2021 van start kunnen gaan.


SPIE installeert 10 walstroomkasten voor De Vlaamse Waterweg

SPIE Belgium - SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, ontwikkelde vorig jaar samen met partners Phoenix en Involtum een prototype voor walstroomkasten. De Vlaamse Waterweg, het agenschap van de Vlaamse overheid dat de bevaarbare waterlopen in Vlaanderen beheert, heeft al een eerste bestelling geplaatst.


Oplossingen voor de COVID-19-pandemie

SPIE Belgium - Tegen de achtergrond van de gezondheidscrisis die ons momenteel treft, heeft SPIE Belgium een pragmatische driefasenaanpak ontwikkeld om het algemene onveiligheidsgevoel te beperken en haar klanten concrete oplossingen aan te reiken die hen helpen om opnieuw aan de slag te gaan.


Het LISA-systeem van SPIE Belgium bewijst al meer dan 25 jaar zijn nut

SPIE Belgium - SPIE Belgium heeft meer dan 25 jaar geleden LISA ontwikkeld, een systeem dat het laden van vrachtwagens automatiseert en optimaliseert. De belangrijkste troeven zijn een aanzienlijke tijdwinst voor de logistieke processen van de klant en een snel rendement op de investering, die op een paar jaar kan worden afgeschreven. Heel recentelijk, in juli 2019, haalde SPIE een nieuwe LISA-opdracht binnen in de chemiesector.


Barco selecteert SPIE om een nieuw cinemaconcept in Europese bioscoopzalen te installeren

SPIE Belgium - Barco heeft SPIE Belgium als installatiepartner geselecteerd voor het uitrollen van z’n ambitieus Barco Escape project. De specifieke expertises in het werken op hoogte en in elektrisch en mechanisch montagewerk van het Belgisch filiaal van de groep SPIE speelden een doorslaggevende rol in deze keuze.


SPIE Belgium installeert met succes de elektromechanische uitrusting van het spoorwegproject Schuman-Josaphat

SPIE Belgium - Dankzij z’n ervaring met gelijkaardige multitechnics projecten in een spoorwegomgeving en de brede technische inzetbaarheid van z’n medewerkers, heeft SPIE Belgium, in opdracht van operator Infrabel, de elektromechanische uitrusting van het spoorproject Schuman-Josaphat tijdig en op een deskundige manier voltooid.


SPIE Belgium draagt bij aan de sterke groei van Thales Alenia Space Belgium

SPIE Belgium - Thales Alenia Space Belgium heeft de installatie van een nieuwe cleanroom (New Clean Room) toevertrouwd aan SPIE Belgium. Als filiaal van de groep SPIE, onafhankelijk Europees leider inzake multitechnische dienstverlening, integreert SPIE Belgium multitechnische oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren.


SPIE Belgium sluit overeenkomst met Tesla Motors

SPIE Belgium - SPIE Belgium sloot recentelijk een eerste samenwerkings-akkoord af met Tesla Motors, de vermaarde Amerikaanse producent van elektrische auto’s. In dit kader is SPIE Belgium verantwoordelijk voor de installatie van elektrische laadstations voor Model S wagens van Tesla in België.


Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, Nürnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)