Nieuw bedrijfsgebouw geeft gestalte aan groei

FANUC Benelux heeft gisteren het officiële startsein gegeven voor de constructie van zijn nieuwe bedrijfspand. In achttien maanden tijd zal er op de site aan de Oude Baan, ongeveer 500 m van de huidige locatie, een gebouw met een oppervlakte van 5.117 m² verrijzen. Dat moet vooral ruimte geven om verder te groeien en klanten technisch nog beter te ondersteunen.

Managing director van FANUC Benelux Paul Ribus: “Fabrieksautomatisering en robotisering zijn meer dan ooit de sleutel om competitief te blijven in de maakindustrie en productie lokaal te verankeren. Dat we klanten hier uitstekend in kunnen bijstaan maakt dat we op vijf jaar tijd verdubbeld zijn in omzet en qua medewerkers. Ons huidige pand zit daarmee aan zijn limieten. Het nieuwe zal ons de vleugels geven om verder te groeien.”

Het meest in het oog springende kenmerk in het ontwerp is uiteraard het FANUC geel dat het gebouw tot een baken moet maken. Verder blinkt het gebouw langs de buitenkant vooral uit in soberheid. Het is vanbinnen dat de magie moet en zal gebeuren. “Het Experience Center zal het hart van het gebouw worden”, geeft Shinichi Tanzawa, CEO en president van FANUC Europe aan. “Het is daar dat we de klant technisch zullen kunnen ondersteunen. Hem tonen welke toegevoegde waarde het FANUC portfolio voor hem kan realiseren. Hem trainen in het werken met onze producten. Robots kunnen misschien wel zelfstandig bewegen, maar het is pas in de toepassing dat hun meerwaarde echt concreet wordt. Dat ze klanten kosten kunnen besparen, een kwaliteitsinjectie kunnen opleveren … zal duidelijk worden in het Experience Center. Vandaag hebben we dat allemaal in gang gezet met het leggen van de eerste steen.”

Ook Alexander Vandersmissen, waarnemend burgemeester van Mechelen, is bijzonder trots dat FANUC Benelux het vertrouwen in Mechelen behoudt en zijn nieuwe bedrijfsgebouw hier neerplant. “Het is een grote dag voor Mechelen. We zijn door de Financial Times onlangs weer uitgeroepen als een van de meest aantrekkelijke microsteden in Europa voor investeerders. Dat een speler als FANUC Benelux dit beaamt door hier zijn hoofdkwartier te houden, bewijst dat we die erkenning niet gestolen hebben. We willen als stad inzetten op ondernemerschap, bedrijven ondersteunen en wensen FANUC Benelux dan ook alle succes met hun plannen voor de toekomst. We hopen hier weldra opnieuw te zijn voor de officiële opening van het kantoor.”

Voor Ribus kan die dag niet vroeg genoeg komen. “We zitten te midden de vierde industriële revolutie. De combinatie van de schaarste aan technische profielen en de technologische ontwikkelingen maken robots relevanter dan ooit. Door de integratie van sensoriek, visietechnieken, artificiële intelligentie en meer rekenkracht, zullen robots meer en meer capaciteit en functionaliteit krijgen. Die evolutie is vandaag al ingezet: ze worden in steeds meer domeinen en industrieën actief. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat er een mooie toekomst is weggelegd voor de maakindustrie in de Benelux. En met het nieuwe bedrijfspand zijn we perfect voorbereid op die toekomst.”

Nieuwsbericht van FANUC, 12/12/2019


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)