Feest bij TVH voor gouden jubileum

TVH begon in 1969 als bedrijfje van de twee vrienden Paul Thermote en Paul Vanhalst. 50 jaar later is het uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 6700 medewerkers. Het familiebedrijf, een wereldspeler op vlak van heftrucks en industriŽle voertuigen en onderdelen voor die machines, heeft dan ook een jubileumjaar gepland voor zijn medewerkers.

Het verhaal van TVH is er een van onafgebroken groei, met in 2018 een omzet van ruim 1,6 miljard euro. Ook de andere cijfers zijn indrukwekkend: 191 vestigingen voor 65 bedrijven, in 27 landen verspreid over alle continenten. Door de constante groei heeft TVH dan ook altijd een pak vacatures open staan. Op dit moment zijn er dat zoín 150-tal, verspreid over alle afdelingen, van ITíers tot technici.

Personeel in de kijker langs E17

Voor het personeel staan in 2019, bovenop de jaarlijks terugkerende activiteiten, ook extra evenementen gepland: een gezinsdag, een filmavond en als afsluiter van het feestjaar een groot personeelsfeest.

Voor het jubileumjaar pakt TVH uit met een groot doek met een foto van collegaís, dat sedert kort aan het raam in het nieuwe magazijn langs de E17 hangt. De foto toont de diversiteit in de grote TVH-familie met medewerkers uit verschillende afdelingen. Het familiale karakter van TVH is ťťn van de sleutels tot succes.

Ondertussen werkt het bedrijf ook volop verder aan het nieuwe geautomatiseerde magazijn voor onderdelen. Dit nieuwbouwpand is een paradepaardje van 12.000 m≤. Vanaf midden 2019 zal dit magazijn ook in verschillende fases in gebruik genomen worden.

Het verhaal begon een halve eeuw geleden in Gullegem toen twee vrienden hun kennis en ondernemerszin bundelden. Paul Thermote had weet van Amerikaanse militaire heftrucks met slechts enkele uren op de teller. En Paul Vanhalst verkocht heftrucks. Ze combineerden hun vaardigheden en met een handdruk aan de koffietafel was het bedrijf Thermote en Vanhalst een feit.

De ene succesvolle overname na de andere volgde in de daaropvolgende jaren elkaar op en het marktaandeel werd steeds groter. In 2004 werd Gullegem geruild voor een nieuwe site in Waregem. Intussen kun je niet meer naast TVH Group kijken als je op de E17 tussen Waregem en Deerlijk rijdt.

Nieuwsbericht van TVH Group, 07/06/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen