Vanas Engineering neemt Pacoma Systems over

Vanas Engineering en TouchPoint Inc hebben Pacoma Systems overgenomen, een Nederlandse integrator van interne transportsystemen. Brain McNeill, president en CEO van TouchPoint Inc, nam in 2017 Vanas Engineering over om hun activiteiten in de Benelux uit te bereiden. Met de overname van Pacoma kan Vanas zijn aanbod aan logistieke oplossingen uitbreiden en kunnen de business units van Vanas verder ontwikkeld worden.

Pacoma Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen en integreren van material handling systemen zoals sorteereenheden, automatische opslagsystemen en gemotoriseerde rollenbanen voor dozen, kratten en palletten. De gekwalificeerde ingenieurs en technici van Pacoma blijven deze service aanbieden via Vanas. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben ze sterke relaties opgebouwd met hun klanten uit verschillende industrieŽn en met hun leveranciers. Vanas zal dit voortzetten.

De overname brengt een extra logistieke oplossing voor de Belgische markt en biedt de mogelijkheid om de vier bestaande business units van Vanas - automatische magazijninrichting, klassieke opslagsystemen, industrial vending en WMS software - te introduceren in de Nederlandse markt. De nieuwe business unit met rollenbanen versterkt het assortiment en sluit perfect aan bij de acht voordelen waar Vanas voor staat. Rollenbanen kunnen bijvoorbeeld helpen met het bereiken van een hogere productiviteit en een betere ergonomie. Klanten kunnen nu profiteren van meer complete oplossingen van Vanas, die als integrator voor logistieke oplossingen in de Benelux fungeert.

Voor elke business unit werkt een team dat gespecialiseerd is in zijn domein met eigen ingenieurs en operationele managers. De logistieke ingenieurs hebben een algemeen overzicht en brengen de best passende oplossing naar de eindklant.

De relatie tussen Vanas en Pacoma is niet nieuw. Ze werkten eerder al samen aan projecten bij onder andere Sunny en Lasaulec. Hierbij bewezen ze dat een volledige integratie van Modula liften, WMS software en rollenbanen de prestaties kan verbeteren. Zo kunnen er tot 300 orderregels per magazijnmedewerker per uur verwerkt worden. Pacoma en Vanas omarmen deze acquisitie en kijken uit naar de groei in beide landen. Om dit te vieren, lanceert Vanas een nieuw logo.

Andy van Mieghem, Managing Director: ĽDe overname van Pacoma was een logische stap om onze productgroei te realiseren. Om een complete systeemintegrator voor logistieke oplossingen te worden, was de uitbereiding met rollenbanen en een eigen engineering afdeling nodig. Door dit te combineren met onze eigen WMS software en verschillende opslagsystemen kunnen we oplossingen bieden aan onze klanten die direct aansluiten bij onze 8 voordelen zoals onder andere hogere productiviteit en betere ergonomie. We hebben al positieve reacties vanuit de markt gezien waarbij klanten een verantwoordelijk integrator van interne transportsystemen, WMS software en opslagsystemen omarmen. Bovendien hebben onze klanten de optie om te kiezen voor een complete oplossing of om met elke business unit afzonderlijk te werken.Ľ

Nieuwsbericht van Vanas Engineering NV, 01/10/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen