Smappee EV Base, de slimste Belgische laadpaal voor zakelijk gebruik

Het Belgische cleantechbedrijf Smappee, gekend van zijn oplossingen voor meer energie-efficiŽntie, lanceert vandaag zijn eerste laadpaal: Smappee EV Base. Dankzij de geÔntegreerde energiemanagementtechnologie kan ze slim autoladen met autonome overbelastingsbeveiliging, geoptimaliseerde zelf-consumptie ťn real-time zichtbaarheid in laadkosten. Dankzij die integratie krijgen gebruikers ook inzicht in alle andere energiestromen in hun gebouw.

Elektrisch laden brengt drie grote ergernissen met zich mee. Vooreerst, kan de extra energievraag voor het autoladen zekeringen doen springen. Ten tweede, geraken gebruikers gefrustreerd door het gebrek aan zichtbaarheid en inzicht in het laadproces en de kosten. En tenslotte, missen gebruikers controle om hun zonne-energie in te zetten voor de laadsessies. De Smappee EV Base lost deze ergernissen op dankzij de geÔntegreerde Smappee-intelligentie. Ze houdt het verbruik steeds onder de maxima van de bestaande infrastructuur en vermijdt zo dure aanpassingen aan de elektriciteitsvoorzieningen. Door de integratie met solar, batterijen en andere elektrische toestellen zet de EV Base de eigen geproduceerde zonne-energie maximaal in voor het laden van het wagenpark. Via de Smappee App en Dashboard kunnen gebruikers en fleetmanagers in real-time het laadproces en kosten bekijken alsook een historisch overzicht hiervan.

Op maat van bedrijven

De EV Base is vooral gericht naar bedrijven die tegelijk meerdere elektrische wagens van werknemers en bezoekers willen laden. Per laadpaal zijn er twee laadpunten met vaste laadkabels voor een groter gebruiksgemak. Dankzij de geÔntegreerde LED-verlichting hoeft men geen extra verlichting met bijhorende elektrische kabels te plaatsen en wordt de veiligheid op parkings verhoogd. Het strak design, de eenvoudige behuizing uit hoogwaardige ecologische materialen en de snelle installatie, legt de kostprijs van de EV Base tot 30% lager dan van gelijkaardige laadpalen. Bedrijven kunnen hun EV Base optimaal laten renderen dankzij de drie mogelijke betaalopties en de mogelijkheid om verschillende tarieven aan te rekenen. En voor wie snel naar een afspraak moet, is er priority charging, waarbij bepaalde wagens sneller geladen worden dan andere.

Design voor uw parking

Smappee wil de laadpaal transformeren van een noodzaak naar een meerwaarde voor elke parking. ďDit is een geweldig moment in de geschiedenis van Smappee,Ē aldus Stefan Grosjean, CEO en founder van Smappee. ďMet de Smappee EV Base tillen we onze expertise op het gebied van energiebeheer naar een hoger niveau, in de wereld van het opladen van elektrische voertuigen. Smappee EV Base is uitgerust met onze unieke energiemanagementtechnologie en houdt de perfecte balans tussen design en intelligentie. Ze laadt eenvoudig en veilig wagens op terwijl ze de energiestromen van het gebouw slim beheert. Daarnaast kunnen bedrijven ze ook volledig aanpassen aan hun merk. Een echt visitekaartje voor elke parking.Ē

Eindgebruikers die de Smappee EV Base bij hen willen laten installeren, kunnen vanaf vandaag terecht bij hun erkende elektricien of via Smappee Certified partners in BelgiŽ. Elektriciens die de slimme laadpaal willen opnemen in hun aanbod, kunnen terecht op evbase@smappee.com. De EV Base is beschikbaar vanaf Ä2.500, afhankelijk van de gekozen optionele diensten.

Nieuwsbericht van Smappee, 22/09/2020


Feel free to share

Agenda

06/12 - 10/12: 3D Delta Week

08/12 - 09/12: RapidPro, Brainport Industries Campus, Eindhoven

02/02/22 - 04/02/22: Indumation.be, Kortrijk Xpo

15/03/22 - 18/03/22: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

04/04/22 - 08/04/22: ACHEMA, Frankfurt am Main

03/05/22 - 06/05/22: Ipack-Ima, Milaan