Elektrisch rijden bedreigt jobs in autosector?

“410.000 banen in Duitse autosector op de tocht door overgang naar elektrisch rijden”. Dat stond te lezen in de kranten naar aanleiding van een rapport van de adviesraad voor de Duitse overheid NPM. De automobielindustrie staat momenteel onder druk – zoveel is duidelijk – maar of de elektrische auto echt de spelbreker is, is nog maar de vraag, want het marktaandeel ervan blijft zeer beperkt.

In Duitse autoproductie naar laagste niveau in 23 jaar schreven we vorige week al over de huidige malaise in de automobielindustrie, die zijn weerslag heeft op de ganse maakindustrie, ook bij ons. Het Duitse NPM doet daar nu een schepje bovenop door het effect ervan op de werkgelegenheid in te schatten. In Duitsland alleen al zouden in de autosector 410.000 banen op de tocht staan.

Enigszins merkwaardig is dat de NPM in zijn rapport verwijst naar de opmars van elektrische auto’s als een belangrijke oorzaak voor het mogelijke banenverlies. Elektrische auto’s hebben minder onderdelen, zo luidt de redenering, en dus is er ook minder werk bij de assemblage ervan.

Dat is merkwaardig want het marktaandeel van elektrische auto’s blijft voorlopig zeer beperkt. Uit cijfers van de Duitse vereniging van autofabrikanten VDA blijkt dat er vorig jaar in dat land 3,6 miljoen nieuwe voertuigen ingeschreven werden. Het aantal nieuwe elektrische auto’s klokte er af op 63.281 verkochte exemplaren. Dat is een marktaandeel van slechts 1,76%.

Steunmaatregelen

Hoe dat marktaandeel zal evolueren is moeilijk te voorspellen. Aan de ene kant is er een duidelijke wens bij overheden om mobiliteit duurzamer te maken, wat zich vertaalt in subsidies voor elektrische auto’s. Aan de andere kant worden ook steeds meer vragen gesteld bij de zin van elektrische mobiliteit. Heel wat LCA-studies (levenscyclusanalyse) stellen in vraag of het gebruik van elektrische auto’s, wanneer men productie en recyclage mee in rekening brengt, wel een positief effect hebben op CO2-uitstoot. Voor alle duidelijkheid: het gaat dan over puur elektrische auto's met batterij.

Ook de denktank Meta­forum aan de KU Leuven maakt in een nieuw rapport kanttekeningen bij het voorstel om elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker te maken. Als onze overheid de aankoop van elektrische auto’s financiert kunnen de autofabrikanten elders auto’s met minder goede prestaties verkopen want zij moeten hun doelstellingen enkel op Europees niveau halen.

Dat subsidies echt wel een effect hebben bewijst het Amerikaanse Tesla dat al enkele jaren zijn belangrijkste markten ziet verschuiven in functie van de steunmaatregelen die aangeboden worden. Afgelopen jaar scoorde het bedrijf in Nederland met 18.461 verkochte exemplaren, met een sterk uitgesproken rush in de laatste weken, omdat met het einde van het jaar ook een eind kwam aan de steunmaatregelen.

© Productivity.be, 13/01/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen