SPIE werkt mee aan nieuwe, energie-efficiŽnte productie-eenheid van Aviko

SPIE Belgium, een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, werkt mee aan een nieuwe productie-eenheid van Aviko in Poperinge. De productie moet in september 2021 van start kunnen gaan.

Aviko, ťťn van Europaís grootste aardappelverwerkende bedrijven, gaf eind 2019 het startschot voor de werken van haar volledig nieuwe productie-eenheid in Poperinge (West-Vlaanderen). Jaarlijks zullen er 175.000 ton diepgevroren frieten en 11.000 ton aardappelvlokken van de band rollen. Daarnaast zal de nieuwe site ook nog 155 medewerkers tewerkstellen. Aviko en SPIE werkten al samen in Nederland. In BelgiŽ gaat het echter om een nieuwe samenwerking, en dan nog wel met twee business units van de divisie Industry van SPIE Belgium: die uit Moeskroen en die uit Aalter.

Industry Mouscron haalde de volgende loten binnen: 'middenspanningsdistributie', 'laagspanningsdistributie', 'ICT', 'Branddetectie' en 'Utiliteiten', met de verlichting en de stopcontacten. Deze divisie van SPIE Belgium staat in voor het plaatsen van de volledige elektrische uitrusting en de afwerking van alle installaties in de verschillende gebouwen, inclusief de installatie van draadloze netwerken, cameraís, toegangscontrole-apparatuur, telefonie en branddetectieapparatuur.

ďDe klant streeft ernaar een energie-efficiŽnt gebouw te plaatsen. Daarom krijgt duurzaamheid bij het ontwerpen, bouwen en in gebruik nemen van de nieuwe fabriek de grootst mogelijke aandachtĒ, benadrukt Pieter Masselin, projectmanager bij Industry Mouscron.

ĒDit komt onder meer tot uiting in gecombineerde energie efficiency, minimaal verlies van aardappelmateriaal, volledig hergebruik van restmaterialen en water, zonnepanelen op het dak en een state-of-the-art vrieshuis. Daarnaast vergt dit project een groot aanpassingsvermogen en techniciteit van onze ploegen ter plaatse. En ook daar kan SPIE Belgium het verschil maken."

Industry Aalter haalde het project voor het leveren en plaatsen van een nieuw stoom- en condensaatleidingwerk binnen. ďWe zitten momenteel in de beginfase Ė het gebouw zelf Ė en simultaan worden er al machines geplaatst, wat heel uitzonderlijk is. Voor ons vormt deze fase dan ook onmiddellijk een mooie uitdaging waarbij we onze grootste troeven kunnen uitspelen, namelijk ervaring, flexibiliteit en veiligheidĒ, vertelt Ben Castelein, projectmanager bij Industry Aalter. ĒDagelijks worden op de werf heel strenge regels toegepast op vlak van veiligheid en gezondheid als gevolg van corona. SPIE mocht al heel wat felicitaties in ontvangst nemen voor haar aanpak, haar voorzieningen en haar actieve betrokkenheid bij de verschillende processen. Een mooi en boeiend project dat draait rond ontwerp en uitvoering, daar houden we van bij SPIEĒ.

Nieuwsbericht van SPIE Belgium, 02/06/2021


Feel free to share